Thuisleven.com
Natural Sweet - De lekkerste en allerhoogste kwaliteit suikervervangers!
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Ingrediënten > Natural Sweet – De lekkerste en allerhoogste kwaliteit suikervervangers!

Natural Sweet – De lekkerste en allerhoogste kwaliteit suikervervangers!

De goedkope stevia die je in de supermarkt kunt kopen bevat helaas maar 2% stevia. Van andere 100% stevia vind ik de nasmaak te bitter en daardoor niet lekker. Maar welke suikervervanger is dan wel goed en lekker? Dat antwoord heb ik gevonden. Green Sugar van Natural Sweet. Green Sugar bestaat uit twee ingrediënten: stevia rebaudiana-extract en erytritol. Het unieke van dit product is de smaak. De smaak van suiker wordt tot in perfectie benaderd, maar dan zonder de bittere nasmaak die stevia heeft. Gewone suiker in een recept kun je 1-op-1 vervangen door Green Sugar.

Natural Sweet

En dat wilde ik natuurlijk wel eens testen! Wordt mijn cupcake net zo lekker met Green Sugar in plaats van kristalsuiker? Eerst proeven, dan geloven. Het antwoord? … Dat is ‘ja!’

Ik maakte cupcakes met het recept wat ik standaard voor cupcakes gebruikt en verving suiker door Green Sugar.
100 gram boter – 100 gram Green Sugar – druppel vanille-extract – snufje zout- 2 eieren – 100 gram zelfrijzend bakmeel en een klein scheutje melk.
Ik proefde al aan het beslag dat dit bijna hetzelfde was als de smaak van het beslag met kristalsuiker. Na 25 minuutjes in de oven op 175 graden, zag de cupcakes er mooi uit qua kleur. Wel was deze iets minder hoog gerezen dan de gewone cupcakes. Ze waren daarentegen wel ontzettend luchtig en de smaak is net zo als de gewone cupcakes! Dit overtrof echt mijn verwachtingen!
De glazuur maakte ik van Green Sugar Poedersuiker en een scheutje sinaasappelsap.

Kokos-havermoutkoekjes

Daarna bakte ik ook nog kokos-havermoutkoekjes.
100 gram boter – 100 gram Green Sugar – 1 ei – 75 gram bloem – 75 gram kokos – 75 gram havermout – snufje zout.
Ik heb ze 13 minuutjes gebakken in de oven op 175 graden. Nadat ze afgekoeld waren, heb ik ze gelijk geproefd en ik vond ze erg lekker. Het heeft absoluut de bittere nasmaak niet van stevia. Het smaakt gewoon zoals je gewend bent als met echte suiker!

Ja, ik ben overtuigd!
Bakt u wel eens met Stevia of Erythritol? Welk merk suikervervanger gebruikt u en wat vindt u ervan?

Lees ook:

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

  • Dat klinkt goed. Ben namelijk totaal geen fan van stevia, want die nare nasmaak… kan er niet aan wennen. Ben dus wel benieuwd naar deze. Ik gebruik nu al een tijdje xylitol en erythritol. Die doen het ook goed in bakrecepten, alleen heb je daar af en toe last van het ‘cooling effect’.

    • Deze heeft echt die nare nasmaak niet. Echt waar. Ik heb meerdere stevia geprobeerd en een andere soort die ik in huis heb vind ik ook echt niet lekker. Maar deze smaakt ‘gewoon’.

  • Ik gebruik geen suikervervangers omdat sommigen voor mij ivm mijn ms erg slecht zijn. Dat zou er toe kunnen leiden dat ik niet meer kan lopen. Sowieso moet ik al heel erg opletten met aspartaam.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics