Selecteer een pagina

“Heej Mama, wat heb je nu meegenomen? MUG cake, wat is dat dan, cake gemaakt van muggen? Das gek” vraagt mijn oudste. “Nee hoor grapjas, dat is cake in een kopje.” Samen bekijken we de verpakking en zien dat er een kopje op staat en in dat kopje zit een cakeje. Dat moeten wij toch ook wel kunnen.

Dr Oetker MUG cake

Vandaag is het een regenachtige dag en dus ideaal in de zomervakantie om dan eens lekker cake of koekjes te gaan bakken. Vandaag wordt het dan de MUG cake straciatella van Dr Oetker. Op de website staat ook een filmpje en hier zien we hoe makkelijk het echt is om de MUG cake te maken.  Ook staan er diverse varianten op die je nog kunt uitproberen
We gaan eens even kijken welke ingrediënten we allemaal nodig hebben. Dat valt mee. Alleen maar 5 eetlepels melk en een magnetronbestendige kop. Dat hebben we wel in huis. We halen een kop uit de kast een maatlepel uit de la en de  melk uit de koelkast. Dan gaan we snel de 5 eetlepels afmeten en in de kop gieten. Vervolgens openen we de verpakking van de MUG cake en schudden dat erbij. Even goed roeren. “Het ziet er nu wel beetje als een prutje uit hoor mam”
Dan kan de kop in de magnetron en zetten we hem op 1 minuut (tijd kan per magnetron en wattage verschillen). Het blijkt niet lang genoeg te zijn bij onze magnetron dus we zetten er nog wat tijd bij. Als dan het belletje piept zijn we met zijn drietjes toch wel erg nieuwsgierig of dat prutje van net dan toch een echt cakeje geworden is.

Onze ervaring

We halen het kopje uit de magnetron en kijken er snel in en ja hoor het is een echt cakeje geworden. Das toch wel gek. Zeker omdat cake normaal toch wel minstens een uur in de oven moet. Volgens de verpakking moeten we nog even wachten en het cakeje even af laten koelen. Als de klok de twee minuten die we moeten wachten weg tikt worden we steeds nieuwsgieriger. Het ruikt erg lekker zal het ook zo smaken? Dan is de tijd voor bij en proeven we alle drie een hapje. Ik kan mijn kop inleveren en de kinderen smikkelen hem verder met zijn tweetjes leeg. Het wordt nog bijna ruzie want zo’n MUG cake is niet zo heel erg groot. Hij was lekker en zeker voor herhaling vatbaar.

Lees ook:

Heb jij wel eens MUG cake geproefd?

Geverifieerd door ExactMetrics