Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Gezondheid en Welzijn > Sport > Mommy’s fit mission: Bodyboarding it is!

Mommy’s fit mission: Bodyboarding it is!

Vind jij surfen ook zo mooi, maar lukt het je niet helemaal om op een plank te staan? Dan is Bodyboarding misschien wel jouw ding. Maat wat is bodyboarden eigenlijk? In deze blog vertel ik je er meer over. Lees dus snel verder…

Wat is Bodyboarden?

Bodyboarden is een vorm van surfen waarbij je met een verkorte plank, het board genoemd, surft op de golven. Typerend bij het bodyboarden is de surfhouding. Je staat namelijk niet op een board, maar ligt er meer op. Ook zijn er mensen die de zogenaamde “drop-knee” toepassen, waarbij ze met de knie achter op het board en de voorkeurs-voet (de voet die stuurt) voor op het board zet.
Het board zelf is ook anders dan een surfboard. Hij is namelijk breder en een stuk korter. Bovendien wordt het board meestal gemaakt van hydrodynamischschuim.

Eenvoudiger dan surfen

Doordat het board breder is, korter is en je meer kunt liggen i.p.v. staan is het dan ook een eenvoudiger dan surfen. Let wel op dat ook hierin enige oefening, kunst baart. Ofschoon we in Nederland niet echt de juiste golven hebben om goed te kunnen surfen, zijn de golven in Nederland en België wel met regelmaat voldoende om te kunnen bodyboarden. En zo kunnen alle mama’s (to be) beginnen aan een nieuwe, gave fit missie!

Bodyboarding it is

De meeste Bodyboards van Jobe.nl zijn voorzien van een rechte enkellijn. Dit is natuurlijk handig voor het geval een golf jouw te pakken krijgt (en je van je board afgeslagen wordt). Dankzij de enkellijn raakt je board op deze manier niet kwijt. Niet alleen kun je op de website terecht voor mooie bodyboards is verschillende kleuren, maar je kunt er ook terecht voor de rest, dat je nodig hebt bij het bodyboarden. Denk aan handpalm protectors, een wetsuit, een zwemvest en kleding. Maar dit is slechts een klein voorbeeld.

Heb jij al eens gehoord van Bodyboarden?

 

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics