Selecteer een pagina

Vind jij surfen ook zo mooi, maar lukt het je niet helemaal om op een plank te staan? Dan is Bodyboarding misschien wel jouw ding. Maat wat is bodyboarden eigenlijk? In deze blog vertel ik je er meer over. Lees dus snel verder…

Wat is Bodyboarden?

Bodyboarden is een vorm van surfen waarbij je met een verkorte plank, het board genoemd, surft op de golven. Typerend bij het bodyboarden is de surfhouding. Je staat namelijk niet op een board, maar ligt er meer op. Ook zijn er mensen die de zogenaamde “drop-knee” toepassen, waarbij ze met de knie achter op het board en de voorkeurs-voet (de voet die stuurt) voor op het board zet.
Het board zelf is ook anders dan een surfboard. Hij is namelijk breder en een stuk korter. Bovendien wordt het board meestal gemaakt van hydrodynamischschuim.

Eenvoudiger dan surfen

Doordat het board breder is, korter is en je meer kunt liggen i.p.v. staan is het dan ook een eenvoudiger dan surfen. Let wel op dat ook hierin enige oefening, kunst baart. Ofschoon we in Nederland niet echt de juiste golven hebben om goed te kunnen surfen, zijn de golven in Nederland en België wel met regelmaat voldoende om te kunnen bodyboarden. En zo kunnen alle mama’s (to be) beginnen aan een nieuwe, gave fit missie!

Bodyboarding it is

De meeste Bodyboards van Jobe.nl zijn voorzien van een rechte enkellijn. Dit is natuurlijk handig voor het geval een golf jouw te pakken krijgt (en je van je board afgeslagen wordt). Dankzij de enkellijn raakt je board op deze manier niet kwijt. Niet alleen kun je op de website terecht voor mooie bodyboards is verschillende kleuren, maar je kunt er ook terecht voor de rest, dat je nodig hebt bij het bodyboarden. Denk aan handpalm protectors, een wetsuit, een zwemvest en kleding. Maar dit is slechts een klein voorbeeld.

Heb jij al eens gehoord van Bodyboarden?

 

Geverifieerd door ExactMetrics