Thuisleven.com
Koffie op kantoor
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Werk > Mis jij het werken buitenshuis?

Mis jij het werken buitenshuis?

Het advies is om zoveel mogelijk thuis te werken. Dit advies is eigenlijk niet weg geweest, maar wel tijdelijk wat op de achtergrond verdwenen. Nu we tijdens de tweede golf weer allemaal ‘verplicht’ thuis moeten werken, gaat het over niets veel anders. In gesprekken met leeftijdsgenoten, bemerk ik regelmatig dat ze het werken op kantoor juist wel óf helemaal niet missen. De grootste gemene deler is wel dat ze de koffie op kantoor allemaal schijnen te missen.

Koffie op kantoor

Wat is er nu zo bijzonder aan de koffie op kantoor zal je denken? Een grote producent van huishoudelijke apparaten zag zijn omzet sinds het begin van de corona crisis aanzienlijk stijgen. Naderhand sloten diverse koffiebonenproducenten hierbij aan. Ik denk dan, wat drinken de mensen normaalgesproken dan thuis? Hebben ze al die tijd genoegen genomen met minder?
Wanneer wij tijdens onze vakantie ergens lekkere koffie dronken dan onthouden we het koffie merk. Gaat datzelfde niet op voor de koffie op kantoor?

Praatje met collega’s

Ook wordt het dagelijkse praatje bij de koffieautomaat gemist. Even gezellig bijkletsen met collega’s en dan weer ontspannen aan het werk. Dat is best belangrijk en werkgevers hebben hier oren naar. Binnen de verschillende vergaderapplicaties is een ruimte waar je je koffiepraatje kunt houden. Alleen dan nu vanuit huis. Al zal er vast ook wel een bepaalde collega helemaal niet gemist worden.

Woon- werkverkeer

Het werken aan huis scheelt natuurlijk veel tijd wat reizen betreft. Niet meer met de auto in de file staan of wachten op je bus of trein op een tochtig perron. Toch heeft het woon-werkverkeer ook voordelen. Wanneer ik thuis kwam uit een dienst was mijn hele hoofd al leeg. Alle gebeurtenissen had ik al verwerkt voor thuiskomst. Nu schuif je met je volle hoofd direct aan de tafel voor lunch of diner. Hoe houd je privé en werk dan gescheiden?

Focus en concentratie

Ik gedij al jaren erg goed bij thuiswerken. Mijn dagen zijn divers en de uren worden optimaal gebruikt. Na het afronden van een taak doe ik een huishoudelijk klusje. Dit ter ontspanning maar ook praktisch gezien voordelig. Na afloop van mijn werkdag is gelijk het huishouden ook aan kant.
Wat nu als je je niet zo goed kunt focussen? Als je een werkomgeving nodig hebt om je beter te kunnen concentreren en productief te zijn. Dat is natuurlijk op te vangen door aan huis een werk- of leeromgeving te creëren. Vanuit de middelbare school lees ik het advies voor de leerlingen om zich ieder dag aan te kleden en zorg te dragen voor een goede werkplek. Een plek waar je ongestoord kunt werken.

Een vlucht naar kantoor

Precies om deze reden zijn er toch tal van mensen die graag weer naar kantoor zouden gaan. Je werkt daar samen aan eenzelfde doel met alles binnen handbereik. Je wordt er niet gestoord door thuisscholieren. Ook kun je geen uitstelgedrag vertonen en je storten in (huishoudelijke) klussen in huis. Aan het werk dat je verzet kleeft een beloning, je voelt je gewaardeerd. En niet in de laatste plaats die koffie op kantoor, die smaakt toch nergens lekkerder!

Lees ook:

 Mis jij nog iets aan het werken op kantoor?

Afbeelding: Gio coffee

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Nee hoor, mis het niet en wat mij betreft is ‘na corona’ (als dat ooit komt) maximaal 1 dag per week echt het matje. Liefst eens per 2 weken maximaal: ben thuis veel productiever en op de 1 of andere manier heb ik meer contact met collega’s van andere afdelingen (telefoon, teams) dan voorheen. Ik vind het heerlijk. Nu nog een echte thuiswerkplek… Werk nu aan de eettafel en dat is niet optimaal.

  • Ik mis kantoor zeker wel! Vooral inderdaad de praatjes met collega’s. We hebben in de eerste week van de vorige lockdown een goede bonenkoffiemachine aangeschaft, dat was wel écht een feestje t.o.v. de koffie op kantoor haha. Die koffie heb ik geen moment gemist nog 🙂

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics