Thuisleven.com
Warmte binnen houden met gordijnen
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Ramen > Met gordijnen houd je de warmte binnen en de kou buiten

Met gordijnen houd je de warmte binnen en de kou buiten

Nu het buiten kouder wordt is het meteen te merken dat kou ook via ramen naar binnen komt. Ook als je dubbelglas of trippleglas in huis hebt. Gordijnen zijn dan ook niet alleen erg prettig tegen de inkijk, maar ook om de kou buiten te laten en de warmte binnen te houden. Of net andersom in de zomer…

Welke gordijnen bij welk interieur?

Tegenwoordig is er ontzettend veel keus in gordijnen. Mijn tip is dan ook om heel goed te kijken naar de basiskleuren van je interieur. Zeker als je graag van accessoires of kleuren wisselen houdt zou ik dan de keuze maken om de gordijnen in de basiskleuren te nemen van je interieur. Je gordijnen wissel je namelijk niet zo vaak om. Ben jij meer het type van eenmaal inrichten en er dan vanaf blijven of houd je helemaal niet zo van accessoires dan kun je er ook voor kiezen om ze als accessoire te zien.

Vitrage met overgordijnen

Gordijnen geven een verkleinend effect. Dit kun je beperken door te kiezen voor een stof waar nog licht doorheen komt of voor niet-geplooide gordijnen. Door vitrage met overgordijnen in een warme tint te combineren zorg je juist voor een intieme sfeer in je woonkamer. Er zijn tegenwoordig mooie, moderne versies van vitrage verkrijgbaar, zoals organza’s met een weerschijnend effect in een andere kleur (changeant). Om volume te krijgen kun je kiezen voor een dubbele plooi en een gewatteerde voering. Liever een stoere uitstraling? verdiep je dan eens in natuurlijke materialen met grove structuur zoals linnen en katoen.

ophangsysteem

Tips bij het kiezen van gordijnen

  • Wist jij dat een plooi uitzakt naarmate je lager uit komt? Zeker als je gordijnen hebt die lang zijn is het dan ook verstandig om te kiezen voor een dubbele plooi om het ook onderin mooi te houden.
  • Je gordijnen zijn een blikvanger en maken het of kraken het. Neem dan ook de tijd om gordijnen zorgvuldig uit te kiezen. Ben je nog niet helemaal overtuigd van bepaalde stoffen en/of kleuren? Vraag staaltjes aan en loop ermee door je huis.
  • Bij een moderne betonnen vloer, kunnen warm getinte gordijnen voor sfeer zorgen. Bij een houten vloer staan moderne gordijnen in een off-white tint prachtig.
  • Heb jij een industrieel ophangsysteem dan wil je ook mooie bijpassende ringen hebben. Loop eens bij een zeilmakerij naar binnen en vraag eens naar nestelringen. Vind je ze mooi? Wellicht wilt de zeilmaker je voor een leuk bedrag de ring door het gordijn heen slaat.
  • Let op met patronen. Niets zo lelijk als patronen die niet goed uitkomen als ze eenmaal hangen!

Stelling: De gordijnen tot de vloer of op vensterbank-hoogte?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics