Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > ‘Maarten de Machtige, de kleinste superheld’

‘Maarten de Machtige, de kleinste superheld’

Het spotten van een spin zal nooit meer hetzelfde zijn, na het lezen van dit heldhaftige avontuur!

Maarten de Machtige

Maarten is een valse weduwe spin. Niet te verwarren met de uiterst giftige zwarte weduwe-spin. Helaas doet een journalist van de krant zijn werk niet goed. Nu wordt Maarten samen met zijn soortgenoten onterecht voor een levensgevaarlijke huisspin aangezien. En dat terwijl hij maar zo groot is als een pepermuntje en verder ‘geen vlieg kwaad doet’. Samen met de andere spinnen in huis en de tuinspinnen wil Maarten dit rechtzetten. Hoe kan hij communiceren met zijn huismensen als ze bang voor hem zijn? Al lijkt het meisje Zoë wel voor rede vatbaar te zijn.

Mijn leeservaring

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van een spinnetje. Zijn visie op de wereld om hen heen is erg verhelderend. Zo lopen ze de hele dag door gevaar in huis met al die rondlopende mensenvoeten. En dat een onjuist nieuwsbericht zoveel impact kan hebben, is helaas ook aan de orde van de dag.
Gedurende het avontuur van Maarten worden Latijnse spinnennamen gebruikt. Heel erg leuk voor de lezers (8+) die bovenmatige interesse in de natuur hebben. Speciaal voor deze wetenschappers in de dop wordt er achterin het boek meer aandacht aan spinnen-weetjes geschonken.
De illustraties ondersteunen het verhaal en geven het meer perspectief. Zo is in één beeld gevangen hoe klein Maarten is ten opzichte van zijn vrienden harige Teun en Lena de trilspin. En hoe hij alle spinnen uit de buurt toespreekt.

Lees meer over Iquana Reptielen Zoo- Ben jij bang voor slangen of spinnen? of Spinnen cake

Boekinformatie

Maarten de Machtige
Emma Read
Vertaald door Mijke van Leersum
Illustraties Alex G. Griffiths
Uitgeverij Billy Bones
2019
ISBN 9789463850117

Ben jij bang voor spinnen?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en gehuwd met een zelfstandig ondernemer.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties