Selecteer een pagina

Als we denken aan een winterse borrel, dan is het eerste wat in mij opkomt natuurlijk Glühwein. Glühwein is niet alleen een heerlijke opwarmer tijdens de koude wintermaanden, maar ook nog eens heel makkelijk om te maken. Zelfs met de minder lekkere wijn die je ooit eens hebt gekregen. In dit artikel laat ik je zien hoe jij je eigen Glühwein met sinaasappel, kaneel en anijs maakt.

Ingrediënten Glühwein met sinaasappel, kaneel en anijs voor 6 personen:

 • 1 liter rode wijn
 • 1 sinaasappel
 • 4 kruidnagels
 • 1 kaneelstokje
 • Suiker naar eigen smaak
 • 2 steranijs
 • Halve citroen

Tip: Wijn is de basis van Glühwein. Dankzij de andere ingrediënten proef je echter niet veel meer van die wijn. Dus ga op zoek naar een fles wijn die heel goedkoop is of die je hebt gekregen en niet jou ding is.

Bereidingswijze:

 1. Neem een pan en giet hier een liter wijn in. Verwarm de wijn in het pannetje op een laag vuur, zorg er in elk geval niet voor dat hij aan de kook raakt, want dan verdampt de alcohol.
 2. Voeg de steranijs, kaneel en kruidnagels toe aan de warme wijn.
 3. Snijd de citroen in partjes en voeg toe naar eigen smaak. Hoe meer citroen hoe zuurder de Glühwein.
 4. Snijd de sinaasappel in partjes en voeg ook deze toe naar eigen smaak. Hiervoor geld dat hoeveel sinaasappel, hoe zoeter de Glühwein.
 5. Ben jij een echte zoetekauw voeg dan suiker toe. Twijfel je een beetje, begin dan met een beetje en voeg naar gelang je proeft wat meer toe. Toevoegen kan altijd, eruit halen niet!
 6. Laat het geheel met een deksel op de pan op een laag pitje, vuur of stand staan (afhankelijk hoe je de Glühwein verwarmt) en laat het drankje minstens een kwartier op smaak komen. Hoe langer je het laat trekken, hoe meer smaak eraan zal zitten.

Lees ook:

Wanneer drink jij graag Glühwein?

Foto’s: Pexels

Geverifieerd door ExactMetrics