Maak je eigen Glühwein met sinaasappel, kaneel en anijs
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Alcoholische dranken > Maak je eigen Glühwein met sinaasappel, kaneel en anijs

Maak je eigen Glühwein met sinaasappel, kaneel en anijs

Als we denken aan een winterse borrel, dan is het eerste wat in mij opkomt natuurlijk Glühwein. Glühwein is niet alleen een heerlijke opwarmer tijdens de koude wintermaanden, maar ook nog eens heel makkelijk om te maken. Zelfs met de minder lekkere wijn die je ooit eens hebt gekregen. In dit artikel laat ik je zien hoe jij je eigen Glühwein met sinaasappel, kaneel en anijs maakt.

Ingrediënten Glühwein met sinaasappel, kaneel en anijs voor 6 personen:

 • 1 liter rode wijn
 • 1 sinaasappel
 • 4 kruidnagels
 • 1 kaneelstokje
 • Suiker naar eigen smaak
 • 2 steranijs
 • Halve citroen

Tip: Wijn is de basis van Glühwein. Dankzij de andere ingrediënten proef je echter niet veel meer van die wijn. Dus ga op zoek naar een fles wijn die heel goedkoop is of die je hebt gekregen en niet jou ding is.

Bereidingswijze:

 1. Neem een pan en giet hier een liter wijn in. Verwarm de wijn in het pannetje op een laag vuur, zorg er in elk geval niet voor dat hij aan de kook raakt, want dan verdampt de alcohol.
 2. Voeg de steranijs, kaneel en kruidnagels toe aan de warme wijn.
 3. Snijd de citroen in partjes en voeg toe naar eigen smaak. Hoe meer citroen hoe zuurder de Glühwein.
 4. Snijd de sinaasappel in partjes en voeg ook deze toe naar eigen smaak. Hiervoor geld dat hoeveel sinaasappel, hoe zoeter de Glühwein.
 5. Ben jij een echte zoetekauw voeg dan suiker toe. Twijfel je een beetje, begin dan met een beetje en voeg naar gelang je proeft wat meer toe. Toevoegen kan altijd, eruit halen niet!
 6. Laat het geheel met een deksel op de pan op een laag pitje, vuur of stand staan (afhankelijk hoe je de Glühwein verwarmt) en laat het drankje minstens een kwartier op smaak komen. Hoe langer je het laat trekken, hoe meer smaak eraan zal zitten.

Lees ook:

Wanneer drink jij graag Glühwein?

Foto’s: Pexels

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics