Selecteer een pagina

Heb jij een vrij kale muur in huis en wil jij dit verhelpen op hippe en unieke wijze? Dan is een moswand echt wat voor jou! Een moswand is gemaakt van 100% echt mos en dat zie je direct. Dit mos is gemummificeerd waardoor je er geen enkel onderhoud aan hebt! Dit maakt het de meest ideaal denkbare vorm van decoratie, omdat het ook nog eens zeer natuurlijk oogt. Wat zijn nou de voordelen van een moswand en wat zijn de ideale omstandigheden voor een moswand schilderij?

Voordelen van een moswand

Er zitten veel voordelen aan een wand met mos. Ten eerste is het een ware eyecatcher. Het is een prachtig opvallend decoratiestuk die een grote indruk achterlaat bij iedereen die langsloopt. Daarnaast heeft een moswand een sterk akoestische demping en dit zorgt ervoor dat grote ruimtes minder hol klinken en je prettiger je gesprek kunt voeren. Is het je weleens opgevallen dat het in veel grote publieke ruimtes of ontvangsthallen hangt? Tevens is een groot voordeel van een moswand dat deze nagenoeg geheel onderhoudsvrij is. Zo heeft het geen daglicht nodig en hoef je het mos geen water te geven. Er groeit tevens geen bosleven onder het mos, dus je hoeft niet bang te zijn voor ongedierte wat eronder vandaan kruipt. Als je jouw moswand in de meest ideale omstandigheden plaatst, kan deze voor jaren mee!

Hoe kan een moswand onderhoudsvrij zijn?

Het mos op de wand is 100% natuurlijk en dus zou je zeggen dat je er wel iets van onderhoud aan zou hebben, maar toch is dat niet zo. Het mos is namelijk zo bewerkt dat er vrijwel geen onderhoud voor nodig is. Het mos is namelijk gepreserveerd. Dit houdt in dat het mos niet meer leeft, maar gemummificeerd is. Hierdoor hoef je het geen water te geven en is er ook geen licht nodig. Ook hoef je niet bang te zijn dat er nog ongedierte in het mos zit. Het mos is namelijk bewerkt op 56 graden Celsius. Al het leven is daardoor uit het mos gehaald. Het mos heeft een vettige toplaag gekregen waardoor ook stofdeeltjes geen kans hebben om zich hierop te hechten. Perfect dus!

Wat zijn nu de meest ideale omstandigheden voor een moswand?

Een moswand is een vorm van wanddecoratie dat uitsluitend geschikt is voor binnen gebruik. Als het te warm of te koud wordt zal het mos afbrokkelen en dit dien je uiteraard te voorkomen. De ideale temperatuur ligt tussen de 17 en 20 graden Celsius. Hang een moswand dan ook niet op een muur die veel direct zonlicht vangt, omdat het hierdoor ook veel warmer kan worden dan wenselijk is. De meest ideale luchtvochtigheid voor een moswand ligt tussen de 65 en 70%, maar het mos blijft ook nog goed bij een luchtvochtigheid van 40 tot 60%. Een moswand in een zeer natte ruimte zoals een badkamer of een sauna is niet aan te raden, omdat hier de luchtvochtigheid wel 80 tot 90% kan zijn.

Moswand schilderij

De makkelijkste manier om een moswand toe te voegen aan jouw interieur is een moswand schilderij. Dit schilderij hang je net als ieder ander schilderij eenvoudig aan de muur. Als het mos na vele jaren toch niet meer zo mooi is, haal je het schilderij ook gemakkelijk weer weg en zit je niet met lijmresten op je muur. Kies vervolgens weer een prachtig nieuw moswand schilderij en dan kan je er weer voor vele jaren genieten van een prachtige groene wand!

Lees ook:

Heb jij je wel eens verdiept in een wand vol mos?

Geverifieerd door ExactMetrics