Thuisleven.com
Slijm en Putty vlek verwijderen uit textiel.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Schoonmaken > Leuk hoor dat slijm en die Putty….. vlek.

Leuk hoor dat slijm en die Putty….. vlek.

En ja hoor, ik was er al bang voor. Ik kom in een onbewaakt ogenblik de slaapkamer van de oudste oplopen en….. daar ligt de Intelligent Glitter Putty in bed. Blijkbaar had haar zusje er stiekem mee gespeeld. Een putty vlek verpest de nieuwe matrashoes. En wat nu?

Oproep op Facebook

Vettige vlek verwijderen die achterblijft na het wassen van slijmen Putty.

Dus ik ren snel naar beneden en maak eerst een foto. Daar was dochterlief helemaal niet van gediend. “Weet jij dan hoe ik die vlek er uit krijg?” En ik plaats de foto op onze Facebookpagina. De tips van onze betrokken lezers stromen al snel binnen:

  • In de vriezer leggen en eraf krabben
  • Als vriezer niet lukt, pindakaas
  • Met een natte vinger of lepel schrapen wil ook weleens helpen
  • Haarlak op de putty vlek spuiten. Daarna even proberen met een natte washand eraf te krijgen. Stop het i.i.g. niet in de was. Want glitters in je wasmachine…. Dan heb je voortaan overal glitters
  • Eerst afschrapen, daarna nat maken en head and shoulders shampoo erop en even laten inwerken dan uitspoelen en wassen in de machine eventueel met extra vlekkenmiddel. Heb laatst een erg hardnekkige vlek (vetvlek) zo eruit gekregen
  • de vlek misschien eerst met melk bewerken en dan de was in
  • Ik heb het strakgetrokken en met de overgebleven prut het eraf gedept/gestempeld. Niet helemaal eruit, maar het meeste wel. Water maakt het erger

Haat aan slijm en Putty

Een hekel heb ik eraan. Het slijm en de putty waren enige tijd verboden in huis. De slijm lag bij de poortdeur en namen ze mee naar het speelveld op de hoek. Na drie kinderpartijtjes kon ik er bijna niet meer omheen. Na een strenge toespraak kwam er putty in huis…

Putty verwijderen uit textiel

Het liefst bleef ik er zolang mogelijk van af, dus de optie van de vlek bevriezen leek mij wel wat. Vervolgens lag de matrashoes drie dagen in de diepvries, totdat die even leeggemaakt en intern verhuist moest worden voor de nieuwe vloer.
De putty was gek genoeg nog steeds beweeglijk en hebben we met een lepel van de strakgetrokken matrashoes geschraapt. Oppassen dat de kleine korreltjes verderop geen vlek maken trouwens. Er bleek een licht glitterige grijze vlek over.

De vettige putty vlek met Head and Shoulders aanpakken.

De Putty vlek

Dan trekt de H&S tip mijn aandacht. Dat heb ik in huis en zal vast werken als een soort schuurmiddel. Kortom met een tandenborstel de shampoo in de vlek geborsteld en even in laten trekken. Wel met koud water onder de kraan afgespoeld, omdat ik bang was voor een schuimparty in de wasmachine. Vervolgens de matrashoes een kort programma laten wassen (15 graden) omdat ik nieuwsgierig was. En tot mijn verbazing… Putty vlek weg! Nu hoef ik de verlanglijstjes van de meisjes niet meer te corrigeren.
Wat is het toch fijn dat ik terug kan vallen op de vraagbaak van onze Thuisleven lezers!

Lees ook:

Heb je nog vragen over onderhoud of schoonmaaktips?

Neej, nu heeft de jongste een harde glitter Putty vlek in haar vloerbedekking!

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics