Thuisleven.com
Knutselen rondom een thema- Feest!
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > Knutselen rondom een thema- Feest!

Knutselen rondom een thema- Feest!

Van de beheerders van Thuisleven kreeg ik pasgeleden een tas met allerlei knutselspullen om hier mooie dingen mee te maken. Allereerst zal ik vertellen wat er in de tas zat en daarna zal ik een korte beschrijving geven wat ik hiervan samen met mijn dochtertje van 2 jaar geknutseld heb.

Inhoud.

 • Ballonnen
 • Waterballonnen
 • Prikkers met een leuk poppetje er op
 • Een groot kleurpotlood met daarin kleine kleurpotloodjes
 • Een klein doosje met kleurpotloodjes
 • Een rolletje met rood glimmend plakband
 • Oranje crêpepapier
 • Groen crêpepapier
 • Een doosje stoepkrijt
 • Een paarse veter
 • Een zakje met loom-elastiekjes
 • 2 vellen 3d shape forming (kunststof bloemen)
 • En rolletje serpentines
 • Een luizenkam (wat die in de zak met knutselspullen doet?! 😉 )

Feest!

Bij het zien van de inhoud van de tas moest ik gelijk aan het thema ‘feest’ denken. Een leuk idee is om samen met je kind(eren) rondom een thema wat verschillende knutselwerkjes te maken. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende seizoenen, zoals lente, zomer of de verschillende feesten die in het jaar gevierd worden, Pasen, Kerst, Sinterklaas.  Of de dierentuin, ridders & prinsessen, een bepaald land en zo zijn er veel verschillende thema’s te bedenken waar je een knutselwerkje over kunt maken.
De inhoud van de tas leende zich erg goed voor het thema ‘feest’.

Slinger.

Bij feest horen natuurlijk slingers en wat is leuk om de slingers zelf te maken. Ik zal een beschrijving geven van één stukje van de slinger, al kan de slinger natuurlijk net zo lang gemaakt worden als je zelf wilt.

Je neemt een WC-rolletje. Plak met plakband een stukje
cadeaulint aan de bovenkant vast zodat je de slinger op kunt hangen. Knip daarna verschillende kleuren crêpepapier in reepjes en geef hier om de halve centimeter een knipje in. Rol nu het strookje crêpepapier uit. Knip een stukje van de crêpepapier af. Smeer nu wat lijm aan de onderkant van de wc-rol, in het rond en wikkel hierna het stukje crêpepapier omheen. Doe nu steeds hetzelfde totdat je aan de bovenkant van de wc-rol bent aangekomen. Knip daarna wat stukjes verschillende kleuren serpentines af en plak deze aan de binnenkant van de wc-rol vast.
Je kunt hier meerdere van maken en deze aan een lint ophangen. Zo heb je een mooie slinger die je in huis kunt ophangen. Waarschuwing: de kleurstoffen in crêpepapier lopen heel makkelijk uit als het nat wordt en dit kan nadelige gevolgen hebben voor kleding en je muur.

Hyacint.

Knutselen rondom een thema- Feest!

Feest, vrolijkheid, bloemen. Versier je huis met allemaal zelfgemaakte bloemen.
Wij hebben van een keukenrol een heel mooie hyacint gemaakt.
Neem een keukenrol. Maak van crêpepapier propjes en plak deze met lijm op de keukenrol. Ga zo door tot de helft van je keukenrol helemaal bedekt is met de propjes. Wikkel de onderste helft van de keukenrol om met groen papier. Knip 2 bladeren uit en plak deze onderaan en klaar is de hyacint!

Uitnodigingskaartjes / cadeaukaartjes.

In de tas zat ook 2 vellen kunststof bloemen. Als je een bloem verwarmd boven een waxinelichtje kun je de bloem vormen. Ik had dit nog nooit gezien en ik wilde het wel eens uitproberen.

Knip de bloem die u wilt gebruiken uit. Verwarm de bloem boven een waxinelichtje met de matte kant naar beneden. Als de bloem genoeg warmte heeft gekregen kun je de bloem vervormen in de gewenste stand. De bloem wordt snel weer hard, je kan het steeds weer boven het waxinelichtje houden en vervormen tot je tevreden bent.
Je moet wel oppassen dat je het bloemetje niet te dicht boven het vlammetje houdt. Het kan vlam vatten. Het wordt ook best een beetje heet dus eigenlijk vind ik het vervormen niet zo geschikt om het met kinderen te doen.
Daarna kan je de bloemen en blaadjes opplakken en er een mooie kaart van maken. Ik heb de bloemen vastgeplakt met wat dikker dubbelzijdig plakband, maar je kunt het ook met 3Dkit vastplakken. Ik heb er kleine kaartjes van gemaakt die je aan een cadeautje kunt vastmaken of bij een cadeaubon kunt voegen. Je maakt zo heel snel en simpel een kaartje met een ontzettend leuk 3D effect.

Laatste tip.

Al heeft het niet zo heel veel met feest of met knutselen te maken, toch wil ik nog een laatste tip meegeven.
In de tas zat ook een klein doosje met kleurpotloodjes. Als we op pad gaan heb ik in mijn tas altijd zo’n klein doosje met kleurpotloodjes en een klein kleurboekje. Als we ergens lang moeten wachten, of als we een lange rit in de auto voor de boeg hebben, dan hebben we altijd iets bij ons waar mijn dochter zich wel een poosje mee kan vermaken.

Lees ook:

Er valt nog veel meer met deze knutselspullen te maken. Als u deze lijst eens bekijkt, wat zou u dan knutselen?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics