Thuisleven.com
Kindvriendelijk restaurant- PorterHouse in Naarden
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Uit eten > Kindvriendelijk restaurant- PorterHouse in Naarden

Kindvriendelijk restaurant- PorterHouse in Naarden

We nemen het ervan deze zomervakantie. Als het weer het toelaat zijn we op de fiets te vinden en halverwege de verbindingsroute tussen fietsknooppunt 33 en 18 is PorterHouse gelegen. Zoals de naam al doet vermoeden is dit restaurant gelegen in de Jachthaven van Naarden.

PorterHouse Waterfront Restaurant buiten

Door het hek van Jachthaven Naarden fietsen wij op het vrijstaande restaurant af. Het gebouw ziet er nieuw uit en buiten vormen een rij boomstammen een fietsenstalling met oplaadpunten voor de elektrische fiets.

Aan de kant van het water is over de gehele breedte van het restaurant een overdekt terras met heaters. Aan de kade is een verlaagd terras met lounge zitjes te vinden. Later die middag springen er kinderen van de kade het water in en klimmen er bij het oranje zwemtrappetje uit. Vanaf het terras is er goed zicht op de speeltuin. Het eerste speelterrein met baan en waterpomp is volledig omringd door houten hekken met af te sluiten toegangshek. Daarnaast ligt een half afgescheiden speeltuin met schommels en klimparcours met glijbaan, waar je doorheen moet lopen om de jachthaven in te komen. Ter geruststelling: het PorterHouse biedt zwemvesten voor de kinderen te leen. In het verlengde van de speeltuinen is op het terrein van de jachthaven een opblaasspringkussen en een zwembad met zandstrand te vinden.

PorterHouse binnen

Mocht je liever binnen spelen, dan kan dat in de speelkamer van het PorterHouse. Een hele aparte kamer speciaal voor de kinderen met speelgoed en een zitje. Er wordt goed gebruikt van gemaakt en dat is te zien. Net als het restaurant zelf, is ook de speelkamer smaakvol ingericht. Het restaurant beschikt over een open keuken en veel zitplaatsen. Toch lijkt reserveren gewenst gezien het grote aantal ‘gereserveerd’ bordjes op de tafels.

Naast een lunch- en dinerkaart, beschikt PorterHouse over een aparte kinderkaart. Naast kinderpasta is het kindermenu met hotdog, zalm, bitterballen, kippenpootjes en zelfs steak te bestellen. Inbegrepen zijn frietjes, saus en een salade van komkommer en tomaat. Dit i.t.t. de dinerkaart, die gerechten worden geserveerd zonder deze side dishes en zijn naar wens los bij te bestellen (en af te rekenen).

Onze beleving

De stoelen op het terras zitten heerlijk, jammer dat het in de schaduw (overdekt) is. We hadden kunnen verplaatsen naar het terras aan de zijkant van het restaurant, ware het niet dat we dan het zicht op de speeltuin uit het oog verloren. We werden vriendelijk ontvangen en er werd zeer regelmatig gevraagd of alles naar wens was. En naar wens was het zeker, na het borrelen hebben we zelfs besloten te blijven voor het diner. Gelukkig was dit nog net mogelijk. We hebben geen bootjes zien (uit)varen, wel hebben we genoten van het uitzicht. Op het terrein van de Jachthaven is niet veel verkeer, we lieten de meisjes met een gerust hart naar het springkussen lopen. Het aflopende zwembad van de Jachthaven houden we in ons achterhoofd. De afwisseling van buiten en binnen spelen zorgde ervoor dat we lang zijn gebleven. Gelukkig is het lang licht en hebben we voor de terugweg een mooie fietstocht langs het Naardermeer voor de boeg.

Lees ook:

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics