Selecteer een pagina

Ga je binnenkort een kamer in huis inrichten als kinderkamer? Dat is super fijn, want met een kinderkamer kan je alle kanten op. Natuurlijk wil je dat de kamer van je kind een gezellig plekje wordt waar hij of zij niet alleen slaapt, maar ook droomt, speelt en groeit. Met een paar creatieve ideeën transformeer je de slaapkamer van je kind in een echt kinderparadijs. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen!

Gebruik veel kleur

Het is misschien wel algemeen bekend dat kinderen van levendige kleuren houden. Leef je dus helemaal uit en wees niet bang om verschillende kleuren te gebruiken in de kinderkamer. Voor de muren kies je best voor zachte pastelkleuren omdat de kamer anders nogal schreeuwerig kan worden, maar voor de accessoires kun je jezelf (en de kids) helemaal laten gaan en kiezen voor een vrolijke kleurenmix. Denk bijvoorbeeld aan een kleurrijke mat, gekleurde kapstokken aan de muur, kleurrijke muurdecoratie enzovoort. 

Creëer verschillende hoekjes

Kinderen slapen niet enkel in hun kamer, maar ze zullen er ook graag spelen. Daarom is het leuk om verschillende hoekjes te creëren waar ze zich kunnen bezighouden. Denk bijvoorbeeld aan een knutselhoekje met een tafeltje en knutselmateriaal, of een gezellige leeshoek met een witte fauteuil en een leeslamp. 

Zorg voor een originele eyecatcher

Een originele eyecatcher zoals een schommel, een klimrek, een teddy fauteuil of een hemelbed zijn super leuke items die elke kinderkamer naar een hoger niveau tillen. Kies voor een eyecatcher waar je kinderen ook blij mee zullen zijn en waar ze mee kunnen spelen, dan wordt het vast en zeker een schot in de roos. 

Kies warme, zachte verlichting

Wie aan een kinderkamer denkt, denkt meteen aan gezelligheid. Zorg daarom voor warme, zachte verlichting en kies naast één grote lamp ook voor een paar kleine sfeerlampjes. Wanneer je de kids ‘s avonds in bed legt is het ook fijn om een sfeerlampje te kunnen aandoen terwijl je bijvoorbeeld nog een verhaaltje voorleest. 

Laat je kinderen mee inrichten 

Voor je begint met de kinderkamer in te richten, is het fijn om eerst te luisteren naar je kinderen zelf. Houdt je dochter enorm van de kleur roze of heb je een zoontje die gek is op dinosaurussen? Houdt hier dan rekening mee en zorg dat je een persoonlijke kinderkamer maakt die de hartjes van je kids sneller doet slaan.

Lees ook:

Waar spelen jullie kinderen?

Foto door Vika Glitter – Pexels
#ad

Geverifieerd door ExactMetrics