Thuisleven.com
Kidsspeurtochten, speur je mee?
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Natuur > Kidsspeurtochten, speur je mee?

Kidsspeurtochten, speur je mee?

Chantal~ In de vakantieperiode zijn er zoveel activiteiten te doen voor het hele gezin dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Vandaar dat we dan graag een handje helpen door alvast een selectie te maken van verschillende leuke activiteiten. Vandaag richten we ons vooral even op het thema speurtochten voor kinderen. Er worden waarschijnlijk nog veel meer speurtochten georganiseerd, maar vandaag laten we er een paar zien en geven we ook een goede tip hoe je zelf een leuke speurtocht kunt organiseren.

Speurtocht in de winkels van Intratuin

Allereerst nodigt Intratuin iedereen uit om gezellig langs te komen aangezien ze tijdens de zomervakantie, tussen 24 juni en 13 augustus, in de winkels een speurtocht hebben uitgezet. Tijdens deze speurtocht staat de vraag centraal hoe goed jij de dieren uit je eigen tuin kent. Bij de kassa van Intratuin kun je een speurvel ophalen en vanaf dan kun je gezellig op onderzoek uit. Daarnaast hebben ze de hele leuke actie dat je tot en met 28 augustus heerlijk kunt ontbijten tot 11.00 voor maar 2,-! Dit ontbijt bestaat uit koffie/thee, een croissant, pistolet, ham, kaas, boter, jam en een hardgekookt ei. Wij hebben al regelmatig genoten van zo’n ontbijt.. het is echt een aanrader. Zo wordt het wel een heel voordelig uitstapje. Kijk voor een overzicht van de Intratuin filialen.

Speurtochten bij Natuurmonumenten

Een speurtocht binnen is heel erg leuk als het buiten rotweer is en je toch iets leuks wil gaan doen met je gezin, maar als het mooi weer is ga je natuurlijk veel liever naar buiten. Dan kunnen we je de speurtochten van Natuurmonumenten aanraden. Bij verschillende bezoekerscentra van Natuurmonumenten kun je namelijk speurtochten en gps-routes doen. Wat moet je voorstellen bij zo’n wandeltocht met gps? Tijdens deze tocht ga je op zoek naar allerlei voorwerpen. Dat kunnen letterboxen zijn maar bijvoorbeeld ook ingegraven bussen die opdrachten bevatten en eventuele (oude) voorwerpen. Dat klinkt natuurlijk heel erg stoer om te gaan doen al het weer het toelaat. De gps zorgt er voor dat je niet kunt verdwalen en weer veilig terug komt naar het bezoekerscentrum. Voor een overzicht van de beschikbare speurtochten verwijzen we je door naar de website van Natuurmonumenten.

Speurtocht uitzetten met de Troovie app

Als laatste geven we je graag een tip waardoor je de leukste speurtochten zelf kunt organiseren. Dat kan bij je thuis of op een locatie naar keuze net wat je zelf leuk vindt. Er is namelijk een gratis app genaamd Troovie en deze is erg handig in gebruik als je de website moet geloven. Troovie werkt volgens een bepaald stappenplan om zo de allertofste speurtocht zelf te creëren om de kinderen binnen 5 minuten op een groot avontuur te sturen.

1. KIES EEN AVONTUUR

Elke keer kies je zelf een avontuur die je op dat moment wil gaan beleven. Zo kan je bijvoorbeeld monsters aan vangen met Professor Pruttel. Of je kunt met Kapitein Jack McTroovey op zoek naar de geheime schat.

2. MAAK EEN ROUTE

Je kunt starten waar je wil en de route schijnt binnen een paar minuten gemaakt te zijn vanuit je luie stoel. Nou, dat klinkt helemaal handig voor de mensen die het erg druk hebben maar wel de kinderen de tijd van hun leven gunnen zonder uren aan voorbereidingen.

3. PLAATS OPDRACHTEN

Elke speurtocht heeft opdrachten nodig, maar dat vergt inspiratie. De ene persoon is daar handiger in of heeft er meer tijd voor dan de ander. Omdat iedereen natuurlijk de stoerste opdrachten wil heeft Troovie alvast hele gave opdrachten voor je bedacht.

4. BEDENK EEN PRIJS

Het allerleukste aan een speurtocht is de prijs, want daar doen kinderen het graag voor. De hele leuke tijd samen staat hoog op het lijstje, maar een prijs is uiteraard helemaal top! Het leuke aan Troovie is dat je kunt kiezen uit prijzen, maar je kunt ook een foto maken van de prijs die je zelf in gedachten hebt.

Bij Troovie kun je kiezen voor de gratis versie of, als je langer onderweg wil zijn, voor de betaalde versie. Je kunt dan Mega-speurtochten kopen met meer verschillende opdrachten die al voor je klaar staan.

Lees ook:

Heb jij zelf al eens een speurtocht georganiseerd of gelopen en heb je nog leuke tips?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics