Thuisleven.com
Keramische tegels
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Vloer > Keramische tegelvloer in huis

Keramische tegelvloer in huis

Op zoek naar een nieuwe vloer in je huis en er nog niet helemaal uit wat voor vloer je wilt? Dan is een keramische vloer misschien wel wat voor jou! Keramische tegels zijn oersterk, bijzonder slijtvast en combineren heel goed met vloerverwarming. Daarnaast zijn ze geschikt voor elke ruimte, ook buiten, en zeer gemakkelijk in het onderhoud.

Voordelen keramische tegels

Keramische tegels bieden verschillende voordelen, zo zijn ze makkelijk te onderhouden, zijn ze erg sterk en nemen ze zeer weinig vocht op. Ook zijn ze slijtvast, waardoor je geen last hebt van krasvorming. Handig wanneer je eens wat laat vallen! En tegenwoordig kunnen keramische tegels al zo gemaakt worden dat ze lijken op echt beton, natuursteen of zelfs als hout. Zo heb je bijvoorbeeld keramische tegels in betonlook, houtlook en hardsteenlook.

Doordat de twee grondstoffen waar keramiek uit bestaat, klei en zand, veel voorkomen in de natuur zijn deze veelal op milieuvriendelijke wijze gewonnen. Zo is de grond nog steeds erg vruchtbaar na het winnen van klei, waardoor het nog beschikbaar is voor landbouw of voor de natuur.

Keramische tegels in combinatie met vloerverwarming

Ook is het mogelijk om een vloerverwarming te plaatsen in combinatie met je keramische tegels, een energiebesparende oplossing. Zo zijn overige verwarmingselementen, zoals radiatoren of leidingen niet meer noodzakelijk. Daarnaast wordt de warmte door de hele vloer verspreid en stijgt deze langzaam, waardoor de warmte de ruimte direct vult en direct voelbaar is. De vloer zal in zeer korte tijd opgewarmd zijn, aangezien keramiek warmte goed geleidt. Zo kun je gemakkelijk op blote voeten genieten van je nieuwe keramische tegelvloer.

De vloer zelf leggen is ook mogelijk!

Heb je veel vrije tijd over door het coronavirus? Thuisblijvers grijpen deze kans aan door zelf te gaan klussen, zo kun je bijvoorbeeld ook zelf een keramische vloer leggen. Let er hierbij wel op dat je je van tevoren goed voorbereid, maak bijvoorbeeld van tevoren een legplan. Meet de vloeroppervlakte op en bereken hoeveel vloertegels erin passen, houd daarbij ook rekening met de voegen! Andere handige tips zijn om voldoende tegels te bestellen, te zorgen voor een droge en vlakke ondergrond en om te beginnen met het leggen van de keramische tegels recht tegenover de deur.

Neem je tijd hiervoor, maak gebruik van een levelsysteem, zodat de vloer gegarandeerd vlak en strak komt te liggen. Met bovenstaande tips kan een handig persoon al in een paar dagen perfect de nieuwe vloer leggen.

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics