Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Opvoeding > Incontinentie ondergoed voor kinderen

Incontinentie ondergoed voor kinderen

Kinderen, of volwassenen, die incontinent zijn, hebben geen beheersing over de blaas of sluitspier van de anus verloren. Het is dus een aandoening waarbij de urine of ontlasting niet kan worden opgehouden. Omdat dit twee vormen zijn onderscheiden we ze in: urine-incontinentie en ontlastingsincontinentie. Je kunt je vast voor stellen dat dit heel erg ongemakkelijk is voor de persoon in kwestie.

Incontinentie bij kinderen

Bij incontinentie denken we vaak aan ouderen. Toch is dit niet perse waar. Er zijn namelijk ook kinderen die te maken hebben met incontinentie. Als ze nog erg jong zijn dan is dit probleem vaak nog niet zichtbaar en behoudt het kind langer zijn of haar luier. Maar er komt een moment dat de luiers niet meer zullen passen of dat de kinderen naar school moeten.

Incontinentie ondergoed kind

Zodra de kinderen een leeftijd hebben gekregen waarbij ze naar school gaan dan is het incontinentie ondergoed voor kinderen de beste oplossing. Dit ondergoed lijkt heel veel op het ondergoed wat klasgenootjes zullen dragen, misschien is dit ondergoed zelfs iets unieker omdat klasgenootjes de kleuren niet zullen hebben, alleen heeft het een groot verschil: deze onderbroekjes kunnen namelijk absorberen.

Dus zodra jouw kindje een ongelukje heeft gehad dan absorberen de incontinentiebroekjes de urine. Zo kunnen de jongensonderbroeken ongeveer 80 ml vocht opnemen en de meisjesonderbroeken ongeveer 75 ml. De broekjes zijn zodanig ontworpen dat ze er zo dun mogelijk uit zien en zo goed mogelijk het vocht vast houden.

Reserveonderbroek en wassen

Die 75 en 80 milliliter zijn natuurlijk heel erg mooi. Maar zodra er eenmaal een plasje is opgevangen kan er geen tweede plasje meer bij. Het is daarom verstandig om met enige regelmaat (hoeft echt niet elk kwartier te zijn), eens te controleren of de onderbroek nat is. Dan kan deze tijdig vervangen worden om andere ongemakken te voorkomen.

Erg fijn is wel het feit dat de onderbroeken gewassen kunnen worden, op 60 graden. De onderbroekjes kunnen met zo’n 5% krimpen. Ze blijven echter het mooiste als je ze niet in de droger stopt. Bijkomend voordeel van het wassen is natuurlijk dat je het milieu niet belast met wegwerpmateriaal. En het drogen op een lijn moet ook geen probleem zijn aangezien de onderbroeken niet gestreken hoeven te worden.

Ken jij iemand die incontinent is?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Dit kende ik nog helemaal niet! Handig ook om soms aan te kunnen raden bij ouders van wie ik de kinderen in de klas krijg die toch niet helemaal zindelijk zijn. Regel is dat ze dan nog niet mogen starten bij ons op school maar dit kan voor sommigen wel helpen!

  • Wauw wat fijn. Ik ben al sinds mijn 32e door mijn MS incontinent van beiden. Dus ik heb katheters die ik meermaals per dag gebruik, wegwerp uiteraard en een darmspoelling. Toch heb ik nog ongelukjes. Ik heb de strings sindsdien moeten afzweren. Dat vond ik zo erg. Ik ben nu 44 dus eraan gewend. Maar hadden ze dit ook maar voor volwassenen!

  • Is het heel gek dat ik meteen de keuken ingegaan ben en gecheckt heb met een meetschaaltje hoeveel vocht dat dan precies is?! Haha!!
    Vraag me wel af waarom die van jongens meer vocht absorberen.

  • Leuk! Mijn dochter maakt gebruik van UnderWunder. Zelfde idee maar zij vindt die broekjes mooier en het absorbeert net wat meer

  • Dat zal voor een kind echt heel veel verschil maken zeg! Dit ziet er super goed uit, gewone onderbroeken en geen luierbroekjes meer. Zoveel kindjes die op vierjarige leeftijd nog wel eens een ongelukje hebben

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics