Selecteer een pagina

In februari begint een nieuw bloeiseizoen voor de kamerhortensia. Met zijn grote bloemschermen brengt deze kamerplant unieke kleuren in het interieur. Of je nu op zoek bent naar stylingideeën, een gezond binnenklimaat wilt creëren, of jarenlang van de plant wilt genieten, laat je verrassen door de hortensia!

Verrassende styling

De kleurrijke kamerhortensia komt prachtig tot zijn recht in een eigentijds interieur. Laat hem soleren of combineer hem met groene kamerplanten zoals klimop (Hedera) en sierasperge (Asparagus). Plaats de plant in een pot naar keuze of kies voor een macraméhanger of trendy tas voor een vrolijke bloemenwolk in huis. Kies voor varianten met hangende takken om de witte, roze, blauwe, paarse of rode bloemen goed te laten zien.

Hortensia de kleurrijke verrassing in huis.

Meer energie

Naast het opvrolijken van je huis zorgt de kamerhortensia ook voor een gezond binnenklimaat. Het water dat je geeft, verdampt namelijk via het groene blad, wat de luchtvochtigheid verbetert. Hierdoor krijg je meer energie en verminder je klachten zoals een droge huid, droge ogen, hoofdpijn en neus- en keelklachten.

Tweede leven

Denk niet dat het na de bloeiperiode voorbij is met de kamerhortensia. Geef hem in mei, wanneer het risico op nachtvorst is geweken, een plekje in de border voor een tweede leven. De plant zal acclimatiseren en leren om koude winters te doorstaan, resulterend in een vorstbestendige tuinhortensia die vanaf volgend jaar mei haar bloemen laat zien (tot diep in het najaar).

Verrassing!

Een kamerhortensia is een vrolijk cadeau, perfect voor gelegenheden zoals een babyshower of kraamcadeau. Kies voor roze (meisje), blauw (jongen) of wit (neutraal). Als je de plant cadeau doet op Moederdag (12 mei 2024), kan ze na de bloei een plekje in haar tuin geven.

Hortensia de kleurrijke verrassing in huis.

Verzorging

De kamerhortensia houdt van water en krijgt ongeveer twee keer per week een scheut. Als de potgrond licht vochtig aanvoelt, heeft de plant voldoende water en beloont hij je minimaal vier weken lang met prachtige bloemen.

Verkrijgbaarheid

Kamerhortensia’s in diverse kleuren (wit, roze, blauw, rood en paars) zijn vanaf maart verkrijgbaar bij bloemisten, tuincentra, supermarkten en online. Voor meer informatie en inspiratie kun je terecht op www.hydrangeaworld.com, Facebook (Hydrangeaworld) of Instagram (@Hydrangea_world).

Lees ook:

Welke kleur spreekt jou aan?

Foto’s: Hydrangeaworld.com

Geverifieerd door ExactMetrics