Thuisleven.com
Hollands Nieuwste- Een andere kijk op haring
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Ontbijt, brunch en lunch > Hollands Nieuwste. Een andere kijk op haring

Hollands Nieuwste. Een andere kijk op haring

Wie haring zegt, denkt aan de visjes die je met rauwe uitjes in je keel laat glijden, oer-Hollands en gezond. De één vindt het heerlijk, de ander helemaal niet. En daar zit ik tussen in. Ik lust best een lekker harinkje, maar het is niet iets wat ik nu heel gauw zou kopen.

Een andere kijk op haring

Maar een haring als basisingrediënt voor salades en hapjes is minder bekend in Nederland. En dat was de reden waarom firma Haasnoot de Neptunus haringfilets in verschillende smaakvariaties op de markt heeft gebracht.
En ik mocht van de firma Haasnoot de 5 smaakvariaties proeven. Op een afgesproken datum- dat ik zeker wist dat ik thuis zou zijn, het kan immers niet te lang uit de koeling- werd er een pakketje bezorgd met daarin een handig koeltasje met 5 pakjes haringfilets.

De 5 smaakvarianten haringfilets

De volgende dag met de lunch wilde ik wel eens een haringfiletje proeven. Op de achterkant van de pakjes staan 2 recepten beschreven met de haringfilet als ingrediënt. Ik bekeek alle recepten en van het recept op de achterkant van de smaak DILLE had ik de ingrediënten sowieso in huis. Daarom koos ik ervoor om dit recept te bereiden en voor deze smaakvariant te kiezen. Ik maakte deze heerlijke Italiaanse salade als lunchgerecht.
De smaak van deze variant vond ik erg lekker. De haring is mild gezuurd, maar dit overheerste de smaak van de haring zeker niet. Eigenlijk had ik niet gedacht dat ik het zo lekker zou vinden en de salade was ook heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar.

Hollands Nieuwste- Een andere kijk op haring

Een paar dagen later probeerde is de smaakvariant NATUREL. Ik roosterde een boterham en smeerde deze in met crème fraîche en wat kruiden. Ik belegde deze boterham met sla en de haring! Mmm… smullen. Ik bood Elin nog een stukje aan, maar nee, ze wilde ‘m niet proeven.

De variant die ik het minst smaakvol er uit zag zien was de CASSIS-RODE BIET. De haring zag ook echt rood. De smaak ervan verraste mij ontzettend. En als ik heel eerlijk ben ik dit de lekkerste smaak die ik heb geproefd. Maar ik heb nog 2 smaken te gaan …

Mild gezuurd, maar licht pittig vind ik de smaak CHILI. En vandaag kreeg ik mijn dochter ook zover om eens te proeven. Ze nam meer dan één hapje, maar na een paar hapjes was het dan ook weer klaar 😉 Deze smaakvariant is ook echt weer anders dan de andere die ik geproefd heb. En deze is ook echt weer lekker.

De laatste variant die ik proefde was SOJA. Ook deze smaakte weer erg lekker! Net als bij de Chili proef je ook bij deze het mild gezuurd, maar ook is deze ietsje pittig.

Mijn conclusie over de haringfilets.\

Een andere kijk op haring. Ja, met haring kun je inderdaad veel meer doen dan ze alleen met een uitje opeten. Lekker in de salade, op toast, in hapjes, etc. Er zijn 5 verschillende smaakvariaties op de markt gebracht. Elk van deze smaakvariaties heeft echt een eigen smaak, al is de smaak niet té overheersend. De haringfilets zijn mild gezuurd, ook dat proef je, maar is ook niet té overheersend! Alle smaken vind ik ook allemaal even lekker en zo kun je dus de variant kiezen die het meest bij de gerecht/hapje past.

Lees ook:

*Voor dit artikel hebben we proef-exemplaren ontvangen*

Bewaren

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics