Selecteer een pagina

Laatst werd de vraag gesteld: “Hoe zit het met het schoonmaken van een stofzuiger? Het ruikt naar mijn hond. Het lijkt niet eenvoudig om de binnenkant van de slang schoon te maken of de borstels te reinigen. Maar met een aantal handige tips is dit wel degelijk mogelijk om dit regelmatig te doen.
Het is natuurlijk wel zo fijn, dat hetgeen waarmee we ons huis reinigen zelf ook schoon is. Gebruik de onderstaande tips om uw stofzuiger schoon te maken.

Benodigdheden

  • Een bezem of dweil of tuinslang
  • Doekjes
  • witte azijn
  • Schaar
  • Een pluisvrije doek
  • kledinghanger

Stappen om een stofzuiger te reinigen:

1: Haal de stekker uit het stopcontact;

2: Verwijder en leeg de container van de stofzuiger of verwijder en vervang de stofzuigerzak;

3: Reinig het filter en spoel de container indien nodig met water. Door het filter te reinigen, verwijdert u meestal alle geuren uit de stofzuigeruitlaat. Dus stinkt uw stofzuiger? Reinig het filter van de stofzuiger;

4: Buig een metalen kledinghanger recht en gebruik de hanger om eventuele verstoppingen in de stofzuigerslang door te duwen als dat nodig is. Wees voorzichtig en voorkom dat de slang wordt doorboord.

5: Wikkel een doekje om het einde van een bezem of dweilstok. Gebruik ducttape om de doekjes op hun plaats te houden. Gebruik de handgreep van de bezem om de binnenkant van de stofzuigerslang met af ​​te stoffen; wees voorzichtig zodat de slang niet barst of beschadigd. Indien gewenst, kan een tuinslang worden gebruikt in plaats van een bezem of dweil handvat.

6: Leg de stofzuiger op zijn kant en knip eventuele haren of draden uit de borstel met een schaar.

7: Controleer de riem van de borstel op scheuren of slijtage en vervang de riem indien nodig;

8: Verstuif de borstel met verdunde azijn. Draai de borstel met de hand om alle kanten van de borstel te besproeien. Laat de azijn volledig drogen voordat u de stofzuiger gebruikt. Laat de azijn niet op de rubberen band of andere rubberen delen van de stofzuiger komen, omdat het zuur na verloop van tijd het rubber kan aantasten;

9: Veeg de oppervlakken van de stofzuiger en het snoer schoon met een vochtige doek. Zorg dat de stofzuiger niet is aangesloten op het stopcontact voordat u het afveegt;

10: Voor een grondigere reiniging, inspecteer je stofzuiger op eventuele schroeven of controleer je stofzuigerhandleiding om te bepalen hoe je je stofzuiger uit elkaar kunt halen. Demonteer de stofzuiger en veeg alle oppervlakken af ​​met een pluisvrije doek die is bevochtigd met verdunde azijn. Zorg ervoor dat er geen vloeistof op elektrische onderdelen druppelt en laat de azijn volledig drogen voordat u de onderdelen weer in elkaar zet.

Mocht het nu zo zijn dat tijdens het schoonmaken blijkt dat een aantal onderdelen niet meer in goede staat verkeren en aan vervanging toe zijn? Dan kun je heel eenvoudig losse onderdelen voor uw stofzuiger bestellen. Het is een stuk voordeliger dan een nieuwe stofzuiger kopen en vaak ook erg makkelijk om uit te voeren.

Voor meer onderhoudstips voor een zak-loze stofzuiger kunt u ook terecht op Thuisleven!

Geverifieerd door ExactMetrics