Thuisleven.com
Snel huis verkopen Mercari Vastgoed.
Thuisleven.com > Woning > Vastgoed > Hoe kan ik mijn huis snel verkopen?

Hoe kan ik mijn huis snel verkopen?

Zelfs in een warme markt wanneer “te koop” borden niet lang duren, kunt u ervoor willen zorgen dat uw huis snel verkoopt. U kan uw huis snel verkopen op verschillende manieren, de beste voor u kan minder afhangen van uw specifieke tijdsbestek en meer op wat u waardeert naast snelheid. Dit zijn vier methoden voor het versnellen van het huis verkopen proces.

Verkopen aan een iBuyer is een geweldige manier om geld te verdienen

Een iBuyer is een bedrijf dat u een contant bod zal doen om uw eigendom te kopen. De “i” staat voor “instant”, niet alleen om als een Apple-product te klinken. Je vult een online formulier in, voegt wat foto’s van je huis toe, en ontvangt bij de meeste iBuyers binnen enkele dagen een bod. Een groot voorbehoud: iBuyers zijn niet in elk deel van het land beschikbaar, en ze kopen alleen specifieke soorten huizen. Als je je adres invoert op een iBuyer site, krijg je meestal meteen te horen of je locatie geschikt is.

Zoek een gerenommeerde listing agent

U wilt snel sluiten, maar u wilt ook het meeste geld uit uw huis te koop krijgen. Uw beste weddenschap zou kunnen zijn om een top-notch listing agent, zoals Mercari, in te huren. Zij zullen u helpen met de juiste prijs van uw woning, met foto’s, met het ontwikkelen van een beschrijving, en met uw advocaat als het gaat om het evalueren en onderhandelen over biedingen.

Omdat makelaar commissies variëren, kan een verkopers makelaar je een hoop geld kosten. Commissies zijn meestal rond de 6% van de totale verkoopprijs van het huis, gedeeld tussen agentschap van de koper en uw listing agent. Een ervaren agent, aan de andere kant, kan duurder zijn (zeg, 8% commissie, met de koper agent ontvangt 3% en de verkopend makelaar ontvangt 5%). Bij het interviewen van potentiële listing agents is dit iets wat je moet vragen.

Kies voor de verkoop-door-eigenaar route

Het verkopen van uw huis zonder een listing agent, vaak bekend als te koop door eigenaar, kan resulteren in een snellere verkoop. Hoewel de verkoop aan een familielid of vriend een reden is dat FSBO-huizen snel verkopen, volgens 2020 statistieken van de National Association of Realtors, duurde het slechts een week op de markt voordat FSBO-woningen verkocht werden, in vergelijking met drie weken voor agent-assisted transacties.

Wat zijn de nadelen van het verkopen van uw huis zonder een agent? Als u niet al een koper in gedachten, moet je er een vinden. U zult ook de listing agent helpen met klusjes zoals promotie (of door middel van een internet aanbieding), koper walk-throughs, en de onderhandelingen.

Kies een koper die contant betaalt

Het kiezen van een koper die een contant bod doet kan het sluitingsproces versnellen, of u nu te maken heeft met een makelaarskantoor of uw huis zelf verkoopt. De koper heeft alleen het geld, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat de financiering niet rondkomt of dat het lang duurt voordat de hypotheek wordt goedgekeurd.

Bepaalde stadia van het afsluiten, zoals het titelonderzoek, moeten nog steeds worden voltooid. Maar als u de financiering van de koper uit de vergelijking haalt, kan de tijd die nodig is om een woningtransactie af te ronden aanzienlijk worden verkort. U kunt in slechts twee weken klaar zijn om te sluiten als u een contant bod hebt.

Meer tips over hoe u uw huis snel kunt verkopen

Het maakt niet uit aan wie u verkoopt of hoe u uw huis verkoopt, er zijn bepaalde fundamentele acties die u kunt doen voordat u verkoopt om ervoor te zorgen dat u een goede start maakt.

  • Voer een grondige schoonmaak uit. Een professionele huisstyling is niet altijd nodig; een goede schoonmaak en wat doortastend opruimen kunnen wonderen doen. Het verwijderen van persoonlijke voorwerpen maakt het makkelijker voor kopers om zich in te leven in de woning. Het verminderen van rommel (zelfs het plaatsen van een stuk of twee meubels in de garage van een vriend) kan een klein huis groter doen lijken.
  • Opfrissen van de buitenkant. Curb aantrekkingskracht omvat tegenwoordig het hebben van een gevel die een koper zal verleiden om te klikken op uw lijst, niet alleen hoe uw huis lijkt vanaf de straat. Het schoonmaken van uw gevelbeplating, knippen en wieden van alle overgroeide vegetatie, en verfrissende details kunnen allemaal helpen. Als u verkoopt aan een iBuyer, kan het uitvoeren van kleine reparaties u helpen geld te besparen op uw taxatie.
  • Maak er een vraag naar. Wanneer uw huis is opgenomen op de Multiple Listing Service, maar nog niet getoond is aan kopers, kan een “coming soon” bord u helpen meer biedingen te krijgen wanneer het formeel gaat op de markt. Een pocket listing, aan de andere kant, is wanneer een woning te koop staat, maar niet vermeld staat op de MLS. De “coming soon” periode duurt meestal niet meer dan 30 dagen, en tegen de tijd dat het door is, moet u hebben aangetrokken kopers angstig om uw huis te zien in persoon en een bod doen.

Lees ook:

Heb jij je huis wel eens snel verkocht?

Bron afbeelding: Mercari Vastgoed

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics