fauteuil reinigen
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Onderhoud > Hoe jij je fauteuil perfect schoon krijgt!

Hoe jij je fauteuil perfect schoon krijgt!

Thuisleven draait om ons leven in en om huis en we lopen wel eens tegen een probleem aan. Dit keer draaide het om het onderhoud en schoonmaken van onze fauteuils. Al die vette vingers op de armleuning en verrassend genoeg aan de zijkant van de stoel. En daar volgt natuurlijk direct een blogje over want hoe moet je een stoel reinigen?

Fauteuil

Een fauteuil is een losse zetel. Je opa en oma zaten er waarschijnlijk vroeger al op. In de loop der jaren zijn er verschillende variaties in aangebracht. Te denken valt aan stof of leer, maar vergeet ook het onderhoud van het onderstel niet. Ik zal proberen alle soorten en maten reiniging aan te snijden. Het is ook mogelijk om je fauteuil professioneel te laten reinigen trouwens.
Ik heb een relaxfauteuil van (kunst)leer met een poot van chroom.

Het onderhoud van een fauteuil van stof

Vraag bij aanschaf direct of de stof van je zetel is geïmpregneerd, want dat heeft nogal wat gevolgen voor het schoonmaken. Meestal is dan een nat lapje voldoende en wordt het gebruik van een schoonmaakmiddel afgeraden. Voor het reinigen van de bekleding zijn er speciale textielreinigers verkrijgbaar. Bij de fauteuils van De Bommel Meubelen krijg je dit er standaard bijgeleverd. Deze reinigers zijn niet gebruiken na het impregneren van de stof. De fauteuil van stof dient met enige regelmaat met de zachte borstel van de stofzuiger gezogen te worden. Dit voorkomt dat kruimels e.d. door wrijving de stof laten slijten. Maar ook dat de huisstofmijt schade aanricht.

Een fauteuil van leer

Ook voor de reiniging van het leer bestaan er specifieke reinigingsproducten. Vraag de verkoper om advies bij de aanschaf van de fauteuil. En verwittig je of het leer of kunststof betreft. Een nat lapje volstaat en eens in de zoveel tijd een product dat het leer soepel houdt tegen slijtage en scheuren.

Het onderstel en de poten

Onder de fauteuil zit soms een heel mechaniek, vooral wanneer het een relax fauteuil betreft. Regelmatig even sprayen doet wonderen om het gepiep en gekraak van het gestel tegen te gaan. De houten poten zijn met een meubel wax in te wrijven, even laten intrekken en dan ronddraaiend uitwrijven met een katoenen doek. Mocht het onderstel van chroom zijn, dan zijn ook hiervoor speciale schoonmaakmiddelen verkrijgbaar bij supermarkt of speciaalzaak. Deze geven geen strepen en zijn met een droge doek aan te brengen.

Lees ook:

Hoe onderhoud jij je fauteuil?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics