Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Speelgoed > Het verlanglijstje van onze dochter i.c.m. de genomineerden Verkiezing Speelgoed van het Jaar 8 & 9 jaar

Het verlanglijstje van onze dochter i.c.m. de genomineerden Verkiezing Speelgoed van het Jaar 8 & 9 jaar

Net als afgelopen december wordt de wekelijkse folderberg uitgepluisd want het verjaardag- seizoen staat voor de deur. Onze drie dochters zijn nog voor de herfstvakantie jarig en ik deel het verlanglijstje. Dit combineer ik met de genomineerden van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar om eens te kijken of dit synchroon loopt. Terwijl ik midden in de kinderen zit, ken ik het grootste deel van de genomineerden (nog) niet.

Verlanglijstje van onze middelste dochter die 8 jaar wordt

Het allerliefste in de wereld zou ze haar tablet met gebarsten scherm vervangen zien. Deze gebruikt ze om spelletjes van Google Play te spelen en te oefenen met Rekentuin en Taalzee. Soms neemt ze filmpjes op of maakt ze foto’s met haar zusje. Haar droom komt uit kan ik alvast verklappen. Net als haar vorige tablet gaan we voor een Lenova tab 10, ze betaalt zelf een gedeelte mee. Hoog op haar verlanglijstje prijken de L.O.L. surprise ballen. Ze kregen er één van de Sint en volgt sindsdien de televisiereclame van de nieuwe modellen op de voet. Haar zelfgemaakte vingertouw van wol zou ze graag inruilen voor een regenboog touw. Gezien de prijs uitermate geschikt als zussencadeau. Ook geeft ze aan dat ze graag Lego zou krijgen, alleen dan een doosje dat ze nog niet heeft. Dat lijkt mij gezien de uitgebreide meisjes Lego collectie geen punt. Eigenlijk speelt ze er nauwelijks mee, het is meer een verzameling geworden. Ze speelt erg vaak buiten en zou graag een basketbal en een step hebben om mee te kunnen doen met de kinderen uit de buurt. Ook vraagt ze geld om daarmee haar eigen investering in de tablet terug te halen.

Genomineerden Verkiezing Speelgoed van het Jaar 8 & 9 jaar

De leeftijdsgroep 8 & 9 jaar kenmerkt zich door meer interesse in de wereld om hen heen, de wetenschap en het testen van opgedane kennis door leerzame spelletjes. Genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar zijn:

  1. Gravitrax® Starter set van Ravensburger, kogelbaan bouwen;
  2. Boomtrix van Goliath, vrij bouwen met gebruik van natuurkundige principes;
  3. Monopoly valsspelers editie Hasbro, in deze versie mag alles, spreek wel wat huisregels af;
  4. The Climbers 999Games, tactisch driedimensionaal blokkenspel;
  5. Twickto Aviation 1 Twickto, technische grote bouwwerken.

Stemmen voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar kan van 5 september t/m 4 november 2018.

Conclusie

Vanuit de informatie en het juryrapport zou alleen ‘The Climbers’ bij dochterlief in de smaak vallen. Haar grote zus speelt al te vaak te vals om samen gezellig Monopoly te kunnen spelen. De regels geven haar de broodnodige houvast. Voor de andere bouwwerken zou ze liever thuis bij haar vriendje spelen dan ze zelf te bezitten.
Als ik met een schuin oog een blik werp op de genomineerden van 6 & 7 jaar dan krijg ik sterk het idee dat dit meer in haar straatje ligt. Daarover de volgende keer meer als ik het verlanglijstje van de bijna zesjarige op een rijtje heb.

Lees ook:

Kan jij je vinden in het verlanglijstje?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics