Het raadsel van de zee 10+.

Het raadsel van de zee.

Ravian woont alleen in een vissersdorp. Zijn vriend Marvin, een meeuw, houdt hem gezelschap. Hij werkt als glazenspoeler in de lokale kroeg van Neel. Zijn vader Lasse vaart als zeeman en komt regelmatig terug naar huis. Ravian weet dat er iets mis is met hem wanneer hij niet op zijn verjaardag thuis is. Hij gaat navraag doen bij de scheepslui in de bar en verneemt een gruwelijk verhaal over zeerover Bank die mensen vasthoudt op zijn vervloekte schip. Ravian is vastbesloten om zijn vader te vinden. Zou het raadsel van de zee opgelost worden?

Mijn leeservaring.

Vlotter dan verwacht bereikt Ravian de haven van Dove Diederik. Er had mijns inziens meer avontuur in de zoektocht naar de Nachtkaper gezeten. De rest van het avontuur met Kars wordt wel uitvoerig beschreven en vind ik origineel gevonden. Een vervloekt schip en het daardoor alleen horen wat je wilt horen bijvoorbeeld. Ook is er veel aandacht voor het neerzetten van de sfeer en beleving van de hoofdpersoon.
De optekening van vele scheepsliederen geven het boek een extra jeu.
De illustraties onderstrepen het verhaal.

Boekinformatie.

Het raadsel van de zee
Jonne Kramer
Karl James Mountford, illistraties
Billy Bones
2019
ISBN 9789463850032

Lees ook:

Ben jij al bekend met boeken van Jonne Kramer?

* Voor het schrijven van deze recensie heb ik een exemplaar ontvangen*

Linda Meester

Mede-eigenaar van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

38 reacties