Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Het opleuken van een kinderkamer doen wij met …. posters

Het opleuken van een kinderkamer doen wij met …. posters

We zijn nu al een jaar woonachtig in ons ‘nieuwe’ huis. We hebben al veel gedaan om onze jaren ’30 woning leefbaar te maken. In hoofdzaak aan de schil van het huis qua isolatie en onderhoud. En alle trappen en vloeren bedekt met tapijt of laminaat. Aangezien het oog ook wat wil, besluiten we om de slaapkamers van de meisjes eens aan te pakken.

Opknappen of opleuken?

Tja, wat gaan we doen? Hoeveel tijd willen we erin steken en hoeveel mag het kosten? Het antwoord op deze vraag luidt: minimaal met optimaal resultaat. Kortom weinig tijd, energie en lage kosten. En aan de andere kant drie paar stralende oogjes van dankbaarheid. Ik weet het, we leggen de lat hoog.

De slaapkamers

Een korte rondgang door ons huis, levert direct een geruststelling op. De meubelen op de slaapkamers zijn in orde, dat tikken we alvast af. Idem dito voor de vloeren die zijn bedekt met een cosy tapijt. De raambekleding is vlot, vrolijk en verduisterend. Wat overblijft, naast het opruimen van bergen speelgoed, zijn de wanden. Op zich ziet het er netjes uit, maar een beetje saai witte verf of behang. Maar ja, behangen en verven kosten energie en tijd. Om over de kosten maar te zwijgen. Dan valt mijn oog op iets geheel anders. Gemakshalve hebben we de oude lijsten van de vorige bewoners laten hangen in de logeerkamer van hun kleinkinderen. Onze dochter vond ze mooi, maar eigenlijk moeten we er iets eigens van maken. Dat is het!

Posters

We laten ze geheel naar eigen inzicht en eigen smaak nieuwe posters uitzoeken. Op de verschillende slaapkamers zijn schuine wanden van een zacht materiaal waar we zo een punaise of speld in kunnen drukken. Op zolder heeft de oudste een afgelakte, witte houten latjes wand. Laten we daar maar geen gaatjes in prikken. Plakband of een mooie posterlijst is voor haar een betere oplossing. Huppakee, op een reenachtige middag na school start ik mijn laptop op. De meisjes vergapen zich over de mogelijkheden. “Hé een flamingo!” “Mama, hebben ze ook unicorns of regenbogen te koop?” “Tuurlijk kind!” Voor ieder wat wils en vlot in huis. Even netjes bevestigen en klaas is Kees. Binnen budget gebleven, weinig tijd en energie gespendeerd. Zoals gehoopt driemaal brede glimlach op het gezicht. Ik zeg: Missie geslaagd!

Ben jij meer van het opknappen of van het opleuken?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

Voeg commentaar toe