Het mysterie van Winterhuis Hotel
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Het mysterie van Winterhuis Hotel

Het mysterie van Winterhuis Hotel

In het eerste deel van Winterhuis Hotel lazen we dat Elizabeth wat geld, een stapeltje kleren en een briefje bij de deur vond. Noodgedwongen vertrekt ze, in haar eentje naar Winterhuis Hotel. In het tweede deel komt Elizabeth erachter dat ze na een jaar het uitgehouden te hebben bij haar oom en tante weer terug mag naar Winterhuis Hotel. Waar in het eerste deel de nodige sensatie in het hotel te vinden was, maakt ze nu tijdens haar reis naar het hotel toe al vreemde dingen mee. Tijdens haar verblijf in Winterhuis Hotel komt Elizabeth erachter dat ze magische krachten heeft. Wat zou haar in het derde deel: Het mysterie van Winterhuis Hotel te wachten staan?

Het mysterie van Winterhuis Hotel

Tijdens een rondje skiën rondom het winterse decor van Winterhuis Hotel, komt Elizabeth een aantal signalen en waarschuwingen onderweg tegen. Waar zou het vandaan komen? Elizabeth besluit om even stil te staan om goed te kunnen luisteren naar het gedonder. Dan komt Engels leraar, meneer Hyrum de hoek om. Samen skiën ze verder naar Winterhuis Hotel.

Nadat ze aangekomen is in Winterhuis Hotel, waar de voorbereidingen voor Pasen in volle gang zijn, begint Winterhuis Huis te trillen. Ook verdwijnt er een geheimzinnig boek uit de afgesloten kamer. Zou iemand de kwaadaardige Gracella Winters weer tot leven willen wekken?

Het mysterie van Winterhuis Hotel

Wat vind ik ervan?

Na het eerste en tweede deel is dit een hele mooie afsluiter van de trilogie. Erg opvallend in alle drie de boeken zijn de woordspelletjes, anagrammen en palindromen. Dat zorgt er toch voor dat je als lezer iets meer op let en mee wordt getrokken in het verhaal omdat je het zelf ook wilt oplossen. De illustraties op hun beurt zorgen er weer voor dat het lekker levendig blijft aanvoelen. En nadat ik de reeks zo enthousiast heb afgesloten zijn de tieners hier in huis ook aan het lezen geslagen.

Informatie

Het mysterie van Winterhuis Hotel
Auteur: Ben Guterson
Illustrator: Chloe Bristol
ISBN: 9789025880125
Uitgeverij: Leopold
Leeftijd: geschikt vanaf 10 jaar

Heb jij het eerste en tweede deel al gelezen?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics