Selecteer een pagina

Helaas heeft onze tuintafel het stormachtige weer van deze maand niet overleefd. Ik had een zware aardewerken pot met planten op het lichtgewicht tafeltje gezet tegen het wegwaaien en nu is het tafelblad ingezakt. Jammer want het is een ideale tafel zo met zijn vijfjes. Door zijn gewicht is de tafel gemakkelijk over ons dakterras te verslepen wanneer wij het in ons hoofd halen om toch buiten te gaan eten. Ik heb nog gekeken of we er een dwars lat onder kunnen bevestigen, maar helaas zit daar het aluminium frame in de weg. Aan de andere kant komt er weer twee vierkante meter vrij op ons dakterras en kan ik mezelf eens buigen over mijn langgekoesterde wens een loungebank.

Loungen op een bank

Ik zie het al helemaal voor mij. Ik hoef maar een kussentje mee naar buiten te nemen en ik kan ploffen op onze loungebank. Nooit meer slepen met extra stoelen voor onverwachte visite, plek genoeg voor de kinderen en een lust voor het oog. Met een hele massieve loungeset valt er niet veel te schuiven, dus we gaan liever voor een enkele loungebank. Zeker geschikt voor minimaal drie personen. De loungebanken zijn niet alleen te koop van steigerhout, maar ook van een lichtgewicht materiaal net als onze kapotte tuintafel. De loungebank kan dan het hele jaar door buiten blijven staan, alleen voor de bijbehorende kussens moet ik nog een oplossing zoeken. Dus we maken van de nood een deugd: tafel eruit en loungebank erin. Dan eten we wel met het bord op schoot. Ach, kijk eens wat een plaatje, een loungebank van bamboo. Wat zou ik daar graag een boek op lezen.

Tuinmeubelen kopen

Zo aan het einde van het tuinseizoen is dit het ideale tijdstip om voor nieuwe tuinmeubelen en parasols te kijken. De meeste winkels ruimen de collectie op. Het enige nadeel is dat je misschien niet helemaal met de nieuwste tuinmode meeloopt. Ik neem online een kijkje en warempel het scheelt per meubel minimaal zeker zo’n 20%. En dan heb ik nog niet eens in de outlet of koopjeshoek gekeken.

Lees ook:

Wanneer ga jij kijken voor nieuwe tuinmeubelen?

Geverifieerd door ExactMetrics