Creëer een zomers terras in vijf stappen.
Thuisleven.com > Buiten > Tuinmeubels > Creëer een zomers terras in vijf stappen

Creëer een zomers terras in vijf stappen

In de zomer is het vaak nergens anders zo gezellig als op je eigen terras. Wanneer de zon bijna onder is en er een klein briesje komt opzetten, is het de ideale moment om van een drankje en een hapje te genieten in je eigen tuin. Met slechts kleine aanpassingen creëer je dan ook al snel een knusse zithoek waar je bijna zou indommelen. Weet je niet meteen hoe je hieraan begint? Volg dan simpelweg de onderstaande vijf stappen.

1. Comfortabele zitplaatsen

Als eerst denk je best even na over de zitplaatsen op je terras. Wil je een tafel met stoelen? Of een uitgebreide lounge? Of misschien is je terras voldoende groot voor beide? Zo lang er maar voldoende kussens en dekentjes aanwezig zijn, zal het altijd gezellig zijn. Een leuk idee is om zelf een lounge in elkaar te timmeren uit houten paletten, en deze aan te vullen met grote zitkussens. Je terras zal dan al zeker hoog scoren qua originaliteit.

2. Planten

De tweede stap is voor de hand liggend, maar daarom niet minder essentieel voor een zomers terras: het plaatsen van planten. Deze zijn een enorm eenvoudige manier om meer levendigheid te creëren. Wanneer je na een drukke werkdag beslist om in de lounge te ontspannen, zullen ze meteen een rustgevend effect hebben op je brein.

3. Warmtebronnen

Aangezien het ’s avonds ook in de zomer sterk kan afkoelen, voorzie je ten derde best enkele warmtebronnen op het terras. Naast het feit dat ze vaak een grote gezelligheidsfactor hebben, zijn ze ideaal om een fris avondbriesje tegen te gaan. Warmtebronnen kunnen variëren van een vuurkorf tot een buitenhaard of fleece dekentjes. Allemaal zullen ze bijdragen tot een knusse sfeer.

4. Sfeervolle verlichting

Een warmtebron kan ook perfect functioneren als verlichting. Denk bijvoorbeeld aan een houthaard, kaarsen of een vuurkorf. Daarnaast kunnen tuinlampjes de gezelligheid van het terras ook snel doen stijgen. Je vindt ze makkelijk en goedkoop in winkels als Hema en Action. Wil je geen last hebben met stopcontacten? Let er dan op dat je er aanschaft die werken op batterijen of zonnekracht.

5. Achtergrondmuziek

Wanneer je denkt dat alle elementen aanwezig zijn voor een gezellige sfeer in de tuin, ontbreekt er wellicht nog rustige achtergrondmuziek. Deze zorgt voor optimale ontspanning na een drukke dag. Daarnaast vult het de stilte op wanneer iedereen even is uitgepraat en wil genieten van de rust.

Lees ook:

Hoe ligt jouw terras erbij?

Afbeelding van M W via Pixabay

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics