Selecteer een pagina

Niet veel mensen besteden aandacht aan het aanzicht van hun woning. Waarom zou je? Je stapt naar binnen en verder hoef je er niet naar te kijken. Toch is het verstandig om eens kritisch naar de voorkant van je woning te kijken. Word je er nog wel blij van? Als je de straat in komt rijden met de auto, maakt je hart dan een sprongetje van geluk of voel je je direct zwaarmoedig? In het laatste geval moet je nu direct actie ondernemen en het aanzicht van je woning een opfrisser geven. Hoe kun je dit het beste doen? We geven je graag drie tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Tip 1: Controleer je zonnescherm

Als je een zonnescherm hebt met een oud zonneschermdoek kan dit ontzettend afdoen aan het totale plaatje van je woning. Je hoeft echt niet de hele installatie te vervangen in deze stap, maar je kunt enkel het zonweringdoek vervangen voor een heel groot effect. Zo kan dat oude geel-wit gestreepte doek de prullenbak in en kies je direct voor een moderne variant. Dit hoeft trouwens ook geen duur geintje te zijn, want je vindt het goedkoopste zonneschermdoek hier. Zo ziet jouw woning er direct een stuk frisser en moderner uit!

Tip 2: Verf de kozijnen

De kozijnen zijn waarschijnlijk al een tijdje niet in de verf gezet en dat is te zien. Het is dus direct tijd om deze te voorzien van een frisse lik verf in dezelfde of wellicht een andere kleur dan dat het nu is. Als je merkt dat de kleur je niet meer aanstaat, kun je deze gewoon vervangen voor een nieuwe variant. De uitstraling van je woning verandert direct! En als je toch bezig bent, kun je gelijk de deurpost en de deur zelf ook meenemen!

Tip 3: Geef de tuin wat extra’s

Als je een ruime voortuin hebt is het belangrijk deze goed te onderhouden. Als je namelijk aan komt rijden en in een droge, dode tuin komt te staan, dan hebben bovenstaande stappen ook weinig zin. Kijk eens naar het tuinontwerp, ben je hier wel tevreden mee? Heb je er überhaupt aandacht aan besteed sinds je hier woont of heb je de voortuin voor lief genomen? Tijd voor wat nieuwe planten, misschien nieuwe tegels en wellicht wat extra sfeermakers, zoals verlichting. Succes!

Lees ook:

Wat zou jij willen veranderen aan het aanzicht van je woning?

Bron afbeelding: Pexels

Geverifieerd door ExactMetrics