Thuisleven.com
TV kast
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonkamer > Haal het meest uit je tv-kijk ervaring met deze 3 tips

Haal het meest uit je tv-kijk ervaring met deze 3 tips

Het is altijd een ontspannend moment als je lekker relaxt thuis bent en naar de televisie kijkt. De televisie is nog altijd populair in de woonkamer en ook in de slaapkamer behoort de tv vaak standaard tot de inrichting. De grootte van de tv en de kwaliteit ervan zijn van invloed op de kijkervaring. Het is echter ook zo dat tv kasten daar een rol inspelen. Daarom ontdek je hier drie tips die je alles uit de kijkervaring laten halen.

Let op de afstand tot de tv kast

Televisies met grote schermformaten zijn populair en daar wil je niet met de neus bovenop zitten. De ultieme kijkervaring is afhankelijk van de afstand tot de televisie en de schermgrootte speelt daarin een rol. De ideale schermgrootte is wat betreft gemakkelijk te berekenen. Meet de afstand vanaf de bank naar de televisie op de tv-kast en deel de afstand door 2,5 bij een Full HD tv. Een Full HD tv met een beeldscherm van 63 inch is in deze situatie geschikt. 63 inch komt namelijk overeen met de uitkomst van 160 cm als je 400 cm door 2,5 deelt.

Let op de hoogte van de tv kast

Een televisie is op een tv kast te plaatsen en daarmee is een ideale kijkhoogte te realiseren. Het is het meest ideaal als je op de bank zit en je kijkt met je ogen naar het midden van de televisie. Een lage tv-kast biedt uitkomst als je een televisie hebt met een groot formaat beeldscherm. In de meeste woonkamers is er tegenwoordig sprake van grote televisies, waarbij de op de slaapkamer doorgaans net een wat kleiner formaat hangt.

Let op het design en kleur van het tv meubel

Een modern tv meubel trekt de aandacht in het interieur, maar als de televisie aanstaat, gaat daar de blik uiteraard naar toe. De televisie staat niet altijd elk moment van de dag aan en dan is het ideaal als het design van het tv meubel perfect aansluit op het interieur. Het mag ook gerust een blikvanger zijn, want dat geeft alleen maar aan dat de kijkervaring in huis ook perfect is als de televisie uitstaat. Net als het design speelt ook de kleur van de tv kast een belangrijke rol. Zwarte tv meubels staan perfect in een modern interieur en sluiten ook goed aan op de kleur van de televisie. De rand van de tv is vaak zwart en daardoor is sprake van een perfecte afstemming. De kijkervaring is dan optimaal omdat het tv meubel en de televisie in dat geval een geheel vormen. Kijk jij nog dagelijks TV?

Staat jouw televisie in een tv kast?

Bron afbeelding: Tv-kast.nl

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics