Selecteer een pagina

Het is weer die tijd van het jaar waarin de dagen langer worden, de vogels beginnen te zingen en de bloemen hun kleurrijke kopjes laten zien. De lente staat voor de deur en wat is er nu leuker dan deze frisse energie ook in huis te halen? Met deze tips is jouw woning straks helemaal lente-proof!

Bloemen

Het eerste waar je aan denkt bij de lente zijn waarschijnlijk bloemen. Breng de natuur maar naar binnen door vrolijke boeketten op je tafels en vensterbanken te plaatsen. Kies voor kleurrijke bloemen zoals tulpen, narcissen of madeliefjes om meteen dat lentegevoel naar boven te halen en houd je vooral niet in om meerdere boeketten in huis te zetten. 

Frisse lucht 

Nu de temperaturen weer aangenamer worden, is het tijd om die ramen en deuren open te gooien en frisse lucht binnen te laten. Laat dat lentebriesje je woning lekker verfrissen en maak komaf met de winterse muffe lucht. Frisse lucht is niet enkel aangenaam, maar het helpt ook bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Win-win!

Lichte en luchtige stoffen

Ruil die zware wintergordijnen maar in voor lichte, luchtige stoffen. Denk aan linnen of katoen in pastelkleuren. Door deze simpele veranderingen in je interieur krijgt je huis meteen een lichte en vrolijke uitstraling die perfect past bij de lente. Wil je helemaal crazy gaan? Dan kun je ook overwegen om je raampartijen uit te breiden om meer licht in huis te halen. De prijzen van ramen bereken je gemakkelijk zelf online met een online calculator. 

Lente accessoires

Voeg een vleugje lente toe aan je interieur met kleine accessoires. Denk maar aan kussenslopen met bloemmotieven, vrolijke kaarsenhouders of kleurrijke placemats. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken en je huis direct een lente upgrade geven.

Lenteschoonmaak

Maak van de jaarlijkse lenteschoonmaak een leuke activiteit. Zet vrolijke muziek op, nodig vrienden of familie uit en maak er een gezamenlijke inspanning van. Zo wordt je huis helemaal opgefrist en wordt het ook nog een leuke dag!

Groen

Vergeet niet om wat groen toe te voegen aan je interieur met planten. Kies voor kamerplanten met frisse bladeren of zet een paar potten met kruiden in de keuken. Planten zuiveren niet alleen de lucht, maar ze staan ook gewoon heel leuk in huis.

Lichte kleurenpaletten

Denk bij het kiezen van verfkleuren en accessoires aan lichte en zachte tinten. Pastelkleuren zoals groen, zachtroze en lichtblauw brengen de lente direct in je interieur. Geef enkele accentmuren een nieuwe verflaag en je woning zal er op slag wat frisser uitzien!

Lees ook:

Heb jij al zin in de lente?

Afbeelding van Juraj Varga via Pixabay
#ad

Geverifieerd door ExactMetrics