Thuisleven.com
Groen geluk
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Informatief > Groen geluk – een boek vol goede en handige ideeën

Groen geluk – een boek vol goede en handige ideeën

De wereld groener laten worden is toch wel de ultieme wens van velen op deze wereldbol. Veel mensen zijn gelukkig steeds actiever aan het worden om dit ook voor elkaar te krijgen. Wellicht jij zelf ook wel. Denk maar eens aan het vervangen van de lampen en afval scheiden. Toch zijn er nog veel meer kleine dingetjes die je kunt toepassen in het dagelijkse leven om de wereld een beetje groener te krijgen. Het boek Groen geluk helpt je op een luchtige manier aan de meeste waardevolle tips en ideeën die je makkelijk toe kunt passen in het dagelijkse leven.

Groen Geluk

Het boek Groen geluk biedt heel veel tips en ideeën die je in en om huis kunt gebruiken. Zo leer je onder andere hoe je je lente-ui opnieuw kunt laten groeien en ook hoe je andere groenten en fruitsoorten kunt gebruiken of hergebruiken voor iets. Zo passeren er nog heel wat leuke onderwerpen de revue. Heb jij bijvoorbeeld al eens gewassen met klimop? En wist jij dat als je overal in huis ledlampen hebt je hiermee flink kunt besparen op de CO2 uitstoot. Maar zodra je het vliegtuig neemt je na 5 jaar tijd CO2 besparen je dit in één keer verspilt?
En dat jij met sisaltouw je je eigen sisalschuursponsje kunt maken? Overigens kun je dit ook met het netje van de mandarijnen/sinaasappels (deze laatste tip vind ik overigens niet terug in het boek).

Conclusie

groen geluk - zuinige wasjesHet boek heeft niet echt hoofdstukken en hierdoor staat veel door elkaar. Als je snel iets wilt opzoeken kun je dan ook het beste de “inhoud” bekijken die aan het begin van het boek gepresenteerd is in 3 pagina’s. Dankzij de vele foto’s en soms tekeningen “leest” het boek zich echter prettig weg. Met alle tips die er in staan raak je ook echt helemaal enthousiast en wil je verder blijven lezen.

Wat mij vooral opvalt is dat de tips allemaal (op een hele enkeling na) makkelijk toe te passen zin in het dagelijkse leven. Een groot deel passen wij zelf al toe, echter zijn er ook een hele boel tips bij die wij nog niet toepassen in het huishouden. In het boek staan uiteraard een hele hoop tips en ideeën en het is onmogelijk om alles gelijk (goed) toe te passen. Raadzaam dus om het boek in de buurt te houden en er met regelmaat in te kijken.

Tip: laat ook de kinderen eens door het boek heen bladeren.

Informatie

Groen geluk
Auteur: Esther de Beer
Uitgeverij: Imagebooks Factory Bv
ISBN: 9789463339384

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

32 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics