Selecteer een pagina

Je hebt het vast wel eens eerder gezien, een houten horloge. Ik weet dat ze te koop zijn, maar ik heb er alleen nog nooit iemand mee zien lopen. Greenwatch benadert ons voor een review en daar heb ik wel oren naar.

Houten horloges van Greenwatch

Greenwatch verkoopt houten horloges en houten zonnebrillen. Ze planten voor ieder verkocht horloge een boom terug in de natuur via de Stichting OneTreePlanted. Dit maakt het product zeer duurzaam. Het voordeel van een houten horloge is ook nog eens dat het materiaal nauwelijks slijt en spatwaterdicht is. Een horloge van hout is ook een mooie oplossing voor mensen met een allergie voor metalen. De sluiting is van roestvrij staal gemaakt.
De houten horloges zijn verkrijgbaar in dames, heren en unisex modellen. Er worden verschillende houtsoorten (en dus kleuren) aangeboden. Er zit ook een variatie in wijzerplaten. Zo is er voor een ieder wel een passend model houten horloge te vinden. Robuust of juist verfijnd.

Maak je Greenwatch persoonlijk door graveren

Met de feestdagen voor de deur staan onze voelsprieten op de geschenkmodus. Greenwatch biedt de mogelijkheid een persoonlijke boodschap te graveren in het houten horloge. Ik heb nooit geweten dat het kon, maar dat doet Greentwatch met een speciale lasertechniek. Dit geeft je cadeau net dat beetje extra voor onder de Kerstboom.

Wat vind ik van het houten horloge van Greenwatch?

Ik heb een speciaal voor bloggers ontworpen Greenwatch van kersenhout ontvangen, een herenmodel. Tenminste dat leid ik af uit de breedte (en lengte) van de horlogeband en de grote horlogekast. Dit horloge is dus niet (online) verkrijgbaar.
Het eerste wat mij opvalt is dat het een zeer licht horloge is. Ik had verwacht dat het hout het horloge zwaarder zou maken. Het houten horloge zit verpakt in een mooie doos, dit geeft het horloge een luxe uitstraling. Onder het horloge vind ik gereedschap om de horlogeband mee in te korten. De sluiting is zogezegd van RVS en werkt met een indrukknop. Daarmee wordt een uitklapsysteem vrijgegeven dat de horlogeband kan verlengen. Deze is voor beide zijdes apart terug te klappen en maakt het eenvoudig om het horloge om of af te doen. Een uit te trekken knop zorgt ervoor dat de wijzers en dus de tijd te verzetten is.
Over smaak valt niet te twisten. Ik vind de ontvangen Greenwatch een mooi model voor heren, zonder toeters en bellen. Zelf draag ik echte damesmodellen met een smalle band en kleine wijzerplaat zoals op onderstaande foto. Greenwatch biedt meer modellen houten horloges aan van ebbenhout, zebrahout, eikenhout en meer.

Lees ook:

Loop jij altijd bij de tijd?

Geverifieerd door ExactMetrics