Selecteer een pagina

.Tijdens ‘Kom in de Kas’ openen ongeveer 200 glasgroente-, potplanten- en snijbloemenbedrijven op 1 & 2 april 2023 de deuren voor het publiek. Dit jaar voor de 45e keer. Deze bedrijven verspreiden zich over 19 regio’s, dus er is altijd wel een open een kas in je buurt.

Kom in de Kas 2023

De 45e editie staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kassen. Er wordt een groene ontmoetingsplek gecreëerd die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven.

Kom in de Kas 2019

Tijdens dit weekend openen zo’n 200 glastuinders (groenten-, bloemen- en plantentelers) hun deuren. Het eerste weekend van april laten zij zien waar ze trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten. De laatste jaren doen ook  andere agrarische bedrijven mee. Ook zetten enkele toeleveranciers hun poorten open. Het evenement is méér dan een kijkje achter de schermen. Een impressie uit 2017:

‘KomindeKas’ ook voor kinderen

Er worden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Bij veel groentebedrijven kun je proeven van het lekkers dat in de kassen wordt gekweekt, bloemschikken of een plantje potten en soms zijn er speurtochten door de kas. Bekijk met een microscoop de kleine beestjes die de kwekers helpen om andere schadelijke beestjes uit te schakelen. Voor de allerkleinsten liggen in veel regio’s springkussens waarop ze zich kunnen uitleven, is er een kleurwedstrijd en zijn er schminkers actief.

Kom in de Kas

Het evenement vindt plaats in het eerste weekend van april en wordt in 2023 voor de 45e keer georganiseerd. In 19 regio’s verspreid over het land zetten ondernemers de deuren van hun kas open voor het publiek. Kom in de Kas is gratis.

Lees ook:

Heb jij al eens een kijkje in de kassen genomen?

Geverifieerd door ExactMetrics