Thuisleven.com
eiwitshake
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Gezondheid en Welzijn > Sport > Goede plantaardige eiwitshakes voor bij het sporten!

Goede plantaardige eiwitshakes voor bij het sporten!

Met mijn verjaardag voor de deur, komt het besef. Van de twintig jaren dat ik intensief heb gesport, is niet veel meer over. Ik sport nu langer niet dan wel in mijn hele leven. Natuurlijk beweeg ik wel. Ik heb geen rijbewijs, dus ik fiets overal heen. En op ons Land wordt er veel gesjouwd en lichamelijke arbeid verricht. De altijd durende trek naar voedsel blijft en is de loop der jaren niet afgenomen. Ik kreeg de tip om mij eens te verdiepen in shakes, met name de plantaardige eiwitshake. Voedzaam, plantaardig en niet te vergeten makkelijk in gebruik.

Sporten en herstel

In de sportschool zag ik dat bodybuilders een shake na de training dronken. Dat drankje zit boordevol eiwitten, ook wel proteïne genoemd en dat helpt bij een sneller herstel. Terugdenkend aan mijn hoogtijdagen, had ik nooit maar dan ook nooit spierpijn. Ik fietste dan ook na de training nog eens 7 kilometer naar huis. Wanneer ik wat vermoeid was dan ging ik iets eerder naar bed. Eigenlijk was ik in topconditie en nooit een pijntje of zeertje. En al helemaal niet verkouden of een ander virusje. In de begintijd van de opkomst van de sportdrankjes kocht ik die na de training wel eens in het clubhuis. Tot ik erachter kwam dat die boordevol met suikers zaten. Dat was niet helemaal de bedoeling.

Voordelen van plantaardige eiwitshakes

Als grootste voordeel van het drinken van eiwitshakes vind ik wel dat het vloeibaar is. Mijn kaken en gebit hebben in de jaren heel wat te voortduren gehad met het wegkauwen van al dat brood en die appels. Ik ging nooit zonder voedsel de deur uit. Mijn kaken waren altijd aan het kauwen. En ik heb die Vifit sport geproefd met een geld-terug-actie, dat was erg lekker en vulde mijn hongerige best wel.
Daarnaast zijn de eiwitshakes ook nog eens plantaardig. Dat is op de langere termijn veel beter voor het milieu. En plantaardig is het voedsel van de toekomst, dus je kunt mij in het vervolg bij dat schap vinden.

Hoe herstel jij na inspanning?

Afbeelding van Shutterbug75 via Pixabay

 

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

  • Goed kijken of er geen suikers in de eiwit shakes zijn toegevoegd. Indien je door gevarieerde voeding genoeg eiwitten binnen krijgt en niet (te)intensief sport (2x per week bijvoorbeeld) is het helemaal niet nodig om eiwitshakes te drinken. Grote voordeel van eiwit shakes zijn wel dat ze de honger wegnemen.

  • Ik denk dat je met goed gezond eten ook een heel eind komt en wat ook belangrijk is, goed luisteren naar je eigen lichaam, dan weet je vaak zelf wel wat je nodig hebt. Niet blindstarten op cijfertjes en metertjes, ieder mens is anders.

  • Op het moment is sporten geen optie voor mij. Maar zelfs dan kun je afvallen met eiwitshakes en koolhydraatarm en beperkt te eten ❤ heerlijk

  • Ik ben een toerwielrenner, kom nooit beneden de 100 km thuis, rijd jaarlijks zo’n 17000 km met een uitschieter twee jaar geleden van 31000 km. Gebruik soms gedurende een periode wel eens een tijdje eiwitshakes voor herstel, daarnaast een paar voedingssupplementen zoals magnesium. Je kunt trouwens op normale voeding ook een heel eind komen hoor.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics