Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Pretpark > Zomerweken in de Julianatoren genieten met Jul & Julia

Zomerweken in de Julianatoren genieten met Jul & Julia

Afgelopen dinsdag zijn we met de kinderen tijdens de Zomerweken naar de Julianatoren in Apeldoorn geweest. Wat een feest was dat voor ze. We wonen in de buurt maar komen er eigenlijk zelden. Vorige week vroegen ze nog ‘Please mam, gaan we een keer spelen bij Jul de muis?‘ En gisteren was het zover, we gingen op bezoek bij Jul & Julia tijdens de Zomerweken en de meiden wisten van niets. Kun je je voorstellen hoe ze reageerden toen we het parkeerterrein opreden? Wist je trouwens dat er tijdens de Zomerweken extra valt te genieten? Wat dat extra genieten inhoudt en hoe wij de Julianatoren hebben ervaren lees je vandaag.

De Zomerweken en zijn extra’s

De Zomerweken zijn van 9 juli t/m 31 augustus. Tijdens deze Zomerweken kun je genieten van de nieuwe show ‘Jul & Julia en de reis om de wereld’. Samen met Jul, Julia en meneer Kaasgaaf ga je op reis rond de wereld. Een paar gemene boeven hebben een plan bedacht om de baas van de Julianatoren te worden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Jul, Julia en meneer Kaasgaaf willen dit gaan oplossen maar moeten hier wel de wereld voor rond. Deze leuke en spannende show is vier keer op een dag te bekijken in het Jul & Julia theater. De show duurt ongeveer 25 minuten.
Heb je geen genoeg van de show? Dan kun je nog verder genieten met de Mexicaanse Dansshow van mevrouw Suikerspin en het Limbodansen van meneer Kaasgaaf. Deze twee shows duren ongeveer 15 minuten. Goed te overzien voor kinderen. Ook kun je natuurlijk lekker zingen en swingen met Julia in Julia’s Toko Show. De shows zitten bij de prijs inbegrepen. En je kunt er zo vaak naar toe als je wilt. Tussen de shows door heb je genoeg tijd om te spelen.
De Julianatoren is tijdens de zomerperiode van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend. Om 10.20 uur is de openingsshow en daarna wordt het park geopend. Voor die tijd kun je het park wel op en gebruik maken van het restaurant, maar dus nog niet van de attracties. Van 28 juli tot en met 19 augustus gaat het park al om 09.30 uur open. Er zijn vier speciale zomeravonden waarbij het park dan tot 20.00 uur geopend is. Deze zomeravonden zijn gepland op 28 juli, 4 augustus, 11 augustus en 18 augustus. Wil je nog meer informatie over de zomerweken kijk dan op de site.

De Julianatoren

Het zou een warme dag worden, 32 graden, dus wilden we er op tijd zijn. En dat was gelukt. Het was helemaal niet druk op de parkeerplaats, de auto konden we vooraan parkeren. En zo gebeurde het dat we al om 10.00 uur in het restaurant zaten. We namen wat drinken en de meiden gingen meteen het boekje bekijken om te kijken naar welke attracties ze wilden gaan. Al snel klonken de eerste muziektonen van de openingsshow, en voor we het wisten zaten we met nog maar met z’n tweeën in het restaurant. Door de openingsshow krijg je nog meer zin om naar binnen te gaan, wat een vrolijke gezelligheid brengt deze show met zich mee! Als je nog niet in de stemming was dan kwam je dat bij deze show wel.

De Achtbaan

Daarna werd het park geopend en vroegen we aan de kinderen waar ze naar toe wilden. Onze kleuter riep meteen ‘de achtbaan!‘ ik keek haar wat verbaasd aan en vroeg ‘Weet je dan wat een achtbaan is?‘ Maar nee dat wist ze niet, daarom liepen we er eerst maar naar toe om haar te laten zien wat een achtbaan is voordat ze er in zou stappen. Voordat we bij de achtbaan waren ontdekten de dames de paarden. Daar wilden ze eerst een ritje opmaken, prima! Ze waren meteen aan de beurt. En na dit paardenritje liepen we door naar de achtbaan ‘Ik wil er met papa in‘ riep onze kleuter zodra ze zag wat de achtbaan was. Onze oudste koos voor een wat veiligere activiteit ‘de bank’ oftewel ‘de muizenval’. Ze was de eerste en de enige dus ze mocht er extra lang in. Super aardig van die meneer! Even later kijken we toe hoe de achtbaan gaat en dan zegt ze dat ze eigenlijk ook wel in de achtbaan wil. En ja hoor, de Julianatoren heeft de primeur. Onze meiden zijn voor het eerst in de achtbaan geweest, ze waren zelfs zo stoer want ze zijn er meerdere keren in geweest. Ik moet zeggen dat we ook erg geluk gehad hebben, want het was helemaal niet zo druk. De wachttijden waren minimaal en ook vaak genoeg dat er geen wachtrij was. Heerlijk! Je kon dan zo doorlopen.

Pauze

Na een aantal attracties namen we even pauze. Wat water drinken, druiven eten, insmeren met zonnebrand en dan weer doorgaan. Zeker op zo’n warme dag is dit wel belangrijk om regelmatig te doen. We hebben heel veel attracties gehad. Tussen de middag genoten we van een patatje met een snack en wat drinken. We kozen voor een verkoelende plek onder de bomen bij Jul’s Picknickbos. Een heerlijk plekje om uit te rusten. Maar wees gewaarschuwd, zodra de kinderen hun eten op hebben gaan ze zo weer verder met spelen. Onze kinderen gingen als eerste naar de Bungee Trampolines. Lekker springen met een volle buik, gelukkig ging dat goed.

Aanrader

Pretpark Julianatoren is wat ons betreft echt een aanrader. Maar dat had je waarschijnlijk al wel begrepen. Het is een superleuk dagje uit met je kinderen. Zelfs op zo’n warme dag als wij er waren is het genieten. Er zijn ook een aantal attracties waarbij je nat kunt worden, op zo’n tropische dag is dat helemaal niet erg. Eventueel een setje schone kleren mee zou een tip kunnen zijn, hoewel ze ook snel opdrogen. Deze dag was absoluut niet koel, maar volgens de meiden was het wel héél cool! Na een verkoelend ijsje vertrokken wij moe, warm maar zeer voldaan naar huis.

Ben jij al eens in de Julianatoren geweest?

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een uitnodiging ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Ben er nog nooit geweest, maar ga er zeker een keertje naar toe met één van de kleinkinderen.

  • Wat leuk! Wij zijn vroeger geweest toen we zelf klein waren, maar met onze eigen kinderen nog niet. Misschien toch maar eens doen 🙂

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics