Selecteer een pagina

In Apeldoorn ligt het kinderpretpark  Julianatoren. Het kinderpretpark van meneer Kaasgaaf heeft attracties en shows. Er zijn shows van Juul en Julia, meneer Kaasgaaf en van Cas de Ranger!

Cas de Ranger in Kinderpretpark Julianatoren

Cas de Ranger is een avontuurlijke onderzoeker. Hij neemt kinderen en hun ouders mee op ontdekkingsreis door de natuur en verteld hen alles over dieren, planten en bomen. Cas zal te zien zijn in zijn eigen YouTube serie waarin hij vragen over de natuur beantwoord van kinderen. Daarnaast zal hij in zijn show op het pretpark iedereen klaarstomen voor de Experience.

Cas de Ranger is ook te volgen via YouTube. elke zaterdag rond 16.00 uur komt hij met een nieuw filmpje, In de comments kan je een vraag stellen, bijvoorbeeld heeft een specht weleens hoofdpijn? heeft een slak weleens haast of waarom scheren walrussen hun snor niet!

première

Omdat wij op uitnodiging bij de Julianatoren kwamen i.v.m. de première van Cas de Ranger kregen de kinderen bij aankomst gelijk al een prachtige rugzak van Cas met daarin kompas, insectenpotje, vogelhuisje, stoere pet en sticker/poster van Cas de Ranger. Prachtig vonden ze het dus de pet werd gelijk opgezet en rugzak achterop. Op naar het bos achter in het park waar het open lucht theater en de experience van Cas de Ranger zijn! Het theater is helemaal in ‘bossfeer’ ingericht met houten boomstammetjes waar de kinderen op kunnen zitten terwijl ze genieten en leren van de show.

Regenachtige dag

Tijdens de première was het helaas wat regenachtig, dus hadden mijn avonturiers hun regencapes aan, maar dat mocht de pret niet drukken. Ze zaten vol spanning te wachten op Cas de Ranger. Meneer Kaasgaaf kondigde hem aan en met behulp van het geroep van de kinderen kwam Cas op het podium. Hij zong/vertelde en deed een spel met zowel vaders als kinderen. De vaders moesten een krachtmeting doen door aan touwen te hangen, de kinderen deden een raadspel, kan je voelen wat er in de “boomstam” ligt en een behendigheidsspel. Erg leuk gedaan!

Daarna vroeg hij of iedereen hem wilde volgen naar de experience, je kreeg een kaart met vragen die je in de expercience kon vinden. Daar gingen wij opzoek naar hoever een uil zijn kop kan draaien, waarom een specht geen hoofdpijn krijgt. De oudste twee kunnen al lezen dus konden dit al goed invullen. De jongste was zeker niet minder enthousiast omdat de dieren gesneden zijn uit hout, erg mooi. Op de bordjes die bij de dieren staan, staan vele leuke weetjes. Jammer dat het vandaag zo regende anders hadden wij langer in het experience bos gebleven, maar de kinderen werden echt koud.

Het park Julianatoren

Nadat wij bij Cas de Ranger waren geweest zijn wij eerst even wat wezen eten om op te warmen en daarna het park te verkennen. Het park is niet al te groot dus goed te belopen voor kinderen. Wij zijn vooraan in het park begonnen en hebben bijna alle attracties gehad. Bij elke attracties staat een meetlat met daarop hoelang je minimaal moet zijn en bij welke lengte je alleen of onder begeleiding van een volwassene erin mag. Dit was erg duidelijk, de kinderen hadden het ook snel door en de jongste rende dat snel vooruit om te kijken of ze er alleen in mocht of mama mee moest. Wij hebben allemaal genoten van de attracties die er waren, er waren er een paar dicht i.v.m. de regen, maar dit stond netjes aangegeven.

Meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin lopen de hele dag rond in het park en zijn altijd bereid om even op de foto te gaan, ook kwamen we Cas de Ranger tegen bij de achtbaan. En uiteindelijk zat hij zelfs bij ons in de achtbaan, de kinderen vonden het fantastisch!

Wat ons opviel is dat alle medewerkers ondanks het regenachtige weer nog zo vriendelijk en enthousiast waren, ze probeerde hun attractie droog te houden of wat droger te maken, zodat de kinderen niet al te koud en nat werden. Ook waren alle toiletten heel erg schoon en dat met alle nattigheid vond ik dit zeer opvallend!

Conclusie

Onze conclusie is dat het een super leuk te gek park is voor kinderen tot 10/11 jaar. Wij gaan zeker nog een keer terug en hopelijk schijnt de zon dan!

Lees ook:

Een dagje naar Kinderpretpark Julianatoren… Dat wil toch iedereen!

Geverifieerd door ExactMetrics