Thuisleven.com
spandoek
Thuisleven.com > Persoonlijk > Geld inzamelen voor de scouting.

Geld inzamelen voor de scouting.

Onze dochters zitten op scouting en we zijn er erg blij mee. Niet alleen spelen ze wekelijks een hele zaterdagochtend buiten. Het is ook nog eens een erg actieve scoutingvereniging. Zo hebben de Welpen laatst de gemeente geholpen met het weghalen van zwerfafval in een natuurgebied. Hebben ze het jubileum van de kinderboerderij opgeleukt en staat er voor volgend jaar nog veel meer op stapel….

Ouderparticipatie.

Als ouder ben ik al betrokken bij de basisschool. Nu we ons als gezin steeds meer verweven voelen met de Scouting, begint daar ook een bezigheid te ontstaan. Regelmatig praat ik wat na met de leiding en deel mijn tips met ze. Daar weten ze handig gebruik van te maken, want ze hebben een nieuw doel, een heel goed doel wel te verstaan.
Hoe kunnen we nu het beste geld inzamelen? De welpen hebben een druk bestaan en zitten naast scouting op meer sporten of (muziek)lessen. De ouders zijn blij als ze de kinderen naar scouting kunnen brengen om even boodschappen te doen. Willen we als scouting de welpen nog wel langs de deuren laten leuren, zoals bij de Grote Clubactie. “Zijn er geen andere manieren om geld in te zamelen?” werd mij gevraagd.

Op zoek naar andere manieren.

Het eerste dat in mij opkomt is een spandoek maken. De Scouting is namelijk gelegen langs een drukke, doorgaande weg. Eén keer een spandoek maken en het spandoek doet de rest vanzelf. Dat kost weinig energie met betrekkelijk lage kosten.
Dan is daar natuurlijk de sponsorloop, want de Scouting ligt in een recreatief natuurgebied. Het parcours is zo uitgezet, de welpen zijn er al. Ze hoeven alleen ‘betalend’ publiek te regelen onder (groot)ouders en familieleden. Bijkomend voordeel is dat ze sportief bezig zijn.
Ook kunnen de welpen aan het werk gezet worden voor het maken en verkopen van producten. Ik dacht aan een bijenhotel, vogelvoer of zaadbommen die passen wel bij de idealen van scouting. En in de naastgelegen woonwijk is ‘Een heitje voor een karweitje’ ook een goede optie. Nu ben ik benieuwd of de leiding iets aan mijn input heeft gehad….

Lees ook:

Hoe zou jij geld inzamelen?

Afbeelding Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Heitje voor een karweitje inderdaad, of kinderen zelf iets laten verzinnen… Op één dag het scoutingterrein openstellen en kinderen mogen zelf weten hoe ze geld willen verdienen, een soort koninginnedag in het klein? Dus cakejes verkopen, fietsen wassen, nagels lakken, oud speelgoed verkopen, enz. enz. enz.

    Bij ons deden we deden we dit jaar een autowasserette en daarbij werd koffie, thee en cake verkocht voor tijdens het wachten… 🙂

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics