Geef dat kind een slok jenever
Thuisleven.com > Boeken & Films (volwassenen) > Cadeautip- Geef dat kind een slok jenever.

Cadeautip- Geef dat kind een slok jenever.

Bijzondere titel (geef dat kind een slok jenever) van dit boek zult u denken. Alhoewel wanneer je uit mijn generatie (’75) komt, kijk je er misschien niet eens van op. Mijn oom liet mijn kleine nichtjes en neefjes (en ik kom uit een grote familie) een slokje jenever proeven. Mijn ooms lagen in een deuk om de vieze gezichten die getrokken werden….

Geef dat kind een slok jenever.

De ondertitel geeft meer van de lading weg: 70 jaar geleden sliepen ouders vredig en ongestoord. De titel slaat op de opvoedkundige adviezen die in het verleden aan alle nieuwbakken ouders ‘werden’ gegeven. Opmerkingen die je tegenwoordig de wenkbrauwen doen fronsen of die je gelijk naar het rijk der fabelen zou verwijzen. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik sommige bemoeiende (of zal ik zeggen vermoeiende) adviezen ook heb geïncasseerd. En dat terwijl ik pas tien jaar een ouder ben.

De inhoud.

Els & Do zijn bekend van de rubriek ‘Vraag het de vrolijke opvoedtantes Els en Do’ van Kek Mama magazine. Beide auteurs vullen elkaar goed aan en weten mis- of opvattingen in opvoedstijlen toen en nu feilloos op de zere plek in woord te brengen. “Ik vind het zielig voor hen dat ik geen merkkleding kan betalen” wordt positief gedraaid naar de uitgelezen kans om je kind te leren zijn of haar zegeningen te tellen. “Ben ik een tut als ik mijn kinderen geen frisdrank geef?” is een herkenbare vraag die een ieder zichzelf op wellicht een ander vlak weleens heeft afgevraagd. En dan die opvoedkundige zelfredzaamheid schema’s dat je kind zelf zijn jas moet kunnen knopen met vier jaar. Hare koninklijke hoogheid, onze dochter stelt niet uit tot morgen wat ze vandaag door een ander kan laten doen! Zo herkenbaar, dat het hilarisch wordt. Ik zit ’s avonds te proesten in mijn stoel en stoor mijn man die dacht ongestoord het acht uur journaal te kunnen kijken.

Boekinformatie.

Geef dat kind een slok jenever
Auteur: Dorne Hermans & Els Rozenbroek
ISBN: 9789000357233

Lees ook:

Heb jij een schokkend opvoedkundig advies gekregen?

*voor het schrijven van deze recensie hebben we een exemplaar ontvangen*

Linda Meester

Mede-eigenaar van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

3 reacties