Thuisleven.com
Astrix en Obelix XXL 2

Game: Astrix en Obelix XXL 2

Astrix en Obelix XXL 2- Het duo Asterix en Obelix komen, samen met hun viervoeter Idefix, terecht in Las Vegum.  Als je denkt dat dit in Amerika ligt heb je het helemaal mis, Las Vegum is namelijk het paradijs van de Romeinen. Asterix, Obelix en Idefix zijn hier terecht gekomen doordat Caesar een stel druïden ontvoerd om het Gallische dorpje over te nemen. Hierbij lijkt het erop dat Panoramix, de Gallische druïde, landverraad heeft gepleegd en Caesar steunt.

Asterix en Obelix XXL 2 Limited Edition

In het spel, dat vooraf gaat aan een behoorlijk ouderwets filmpje, moet jij uit gaan zoeken wat er nu daadwerkelijk speelt. En uiteraard moet je de plannen van Caesar dwarsbomen. Met de pijltjestoetsen loop je door het spel heen. Met de D knop kun je boxen open meppen en helmpjes sparen, de valuta in deze game. Ook voor het afranselen van Romeinen, of andere vijanden, krijg je helmpjes als beloning.
Met de helmpjes kun je upgrades kopen, iets wat ik sterk aan raad, alsook levens en schilden.

Ook ben ik gokkasten tegen gekomen waar je een gokje kunt wagen, grappig om eens te doen en je kunt 3D modellen kopen van je vijanden die je daarna kunt bekijken in het menu. Zodra je in een ruimte bent moet je verder naar een andere ruimte. Ook hiervoor heb je soms helmpjes nodig om deuren te kunnen openen. Al met al dus de moeite waard, of zeg maar gerust essentieel, om alle helmpjes die je tegen komt te sparen.

Details

De speler die goed op de details let zal al snel merken dat ze een tegen het lijf lopen die verdacht veel op Super Mario lijkt. Niet alleen deze vijand zal je zonder meer herkennen maar ook Sonic en Rayman zijn, weliswaar met een dikke knipoog, in het spel verwerkt.
Ben je een zeer fanatieke gamer dan herken je misschien ook wel Sam Shieffer (parodie op Sam Fisher uit Splinter Cell) en Larry Croft (de mannelijke variant van Lara Croft. De opdrukken op posters, de beelden en andere details uit het spel die verdacht veel op andere personages lijken laat ik maar even in het midden. Immers moet je zelf ook nog iets te ontdekken hebben.

Tot slot

Asterix en Obelix XXL 2 is dan ook zeker een spel waarbij Asterix en Obelix favoriete bezigheid: Romeinen afranselen, veelvuldig voorbij komt. Iets wat ze al sinds de jaren ’50 doen.

Asterix & Obelix XXL 2 is verkrijgbaar op Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en PC (Steam).

Lees ook:

Heb jij ook al zin gekregen om wat Romeinen af te rammelen?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics