Thuisleven.com
Gala: Wat heb je allemaal nodig als vrouw zijnde?
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Fashion > Tiener > Gala: Wat heb je allemaal nodig als vrouw zijnde?

Gala: Wat heb je allemaal nodig als vrouw zijnde?

Heb jij een gala voor bijvoorbeeld school, studentenvereniging, werk, universiteit of misschien zelfs een bruiloft dan is het wel zo handig om te weten wat je als vrouw zijnde aan moet trekken en wat je nodig hebt. In dit artikel leggen we het graag uit.

Wie vraagt wie?

Bij een gala start de gala etiquette met het regelen van een date. Behalve in een schrikkeljaar, vraagt een heer de dame mee. In het schrikkeljaar hoort de dame het te vragen.

Dresscode gala

Ga je naar een formele gala (black tie) dan draag je als vrouw een lange jurk, vaak met handschoenen en juwelen. Ga je naar een informele gala dan kun je wegkomen met een korte jurk zoals een cocktailjurk. In beide gevallen draag je pumps met hoge hak en is het een no-go om met panty’s te verschijnen. Bij koud weer draag je geen jas maar een bolero of stola / omslagdoek. Ben je echt afhankelijk van een jas dan draag je deze los over de schouders en moet de jas lang zijn.

Welke kleur kies je?

Voor een informele gala is het eigenlijk heel eenvoudig, kies voor kleuren die bij je staan. Kies bij een schoolgala bijvoorbeeld voor felle kleuren of multiprint. Voor een bedrijfsgala is een neutrale kleur netter. Bij een echt formeel gala zijn kleuren ingetogen en klassiek. Denk hierbij aan zwart maar ook aan grijstonen en nudetinten.

Uiteraard is het wel zo dat je er alleen geweldig uit ziet als je je ook geweldig voelt. En daarvoor moet je dus een jurk kiezen die bij jouw persoonlijkheid en stijl past.

Accessoires op een gala

De jurk is het middelpunt van de aandacht. Maar met accessoires maak je de look compleet. Accessoires op een gala zijn dan ook een echte must have. Een horloge is een echte no-go. Daarentegen kun je wel uitpakken met een statement necklace of grote oorhangers. En met uitpakken bedoelen we ook echt uitpakken. Bij een gala is het namelijk niet oké om underdressed te zijn.

Wil je edelmetaal dragen, zorg er dan voor dat je alleen goud of alleen zilver draagt. Komen er kristallen terug in je jurk? Draag die dan ook in bijvoorbeeld de oorbellen. Ook leuk, een vergulde ketting met geboortesteen naar keuze van KAYA Sieraden. Hierbij personaliseer je je look in een mooie en subtiele manier. Je kunt bij KAYA Sieraden ook terecht voor Stainless steel sieraden.

Gala: Wat heb je allemaal nodig als vrouw zijnde?

Do’s en Dont’s

Do’s:

  • Kies ondergoed dat niet zichtbaar is (shapewear, onzichtbare plakbeha’s, etc.).
  • Draag make-up.
  • Neem een clutch mee (tip: KAYA Sieraden heeft hele mooie clutches die je op een hele mooie en subtiele manier kunt personaliseren).
  • Zorg voor een passende jurk.
  • Denk eraan om ook veel aandacht te spenderen aan je kapsel, ook een haarsieraad is hierbij een optie.
  • Draag bij een schoolgala een corsage.

Dont’s:

  • Draag geen grote tas en al helemaal geen tas die je over de schouder mee neemt.
  • Sneakers, lage schoenen, laarzen, etc.
  • Handtas of rugzak meenemen.

Kinderen en baby’s en een gala

Over het algemeen gaan baby’s en kinderen niet mee naar een gala. Maar betreft het een bruiloft van bijvoorbeeld je zus, broer of beste vriendin en is de dresscode gala dan kun je de kinderen natuurlijk ook niet thuislaten. Zeker niet als ze ook nog eens ringdrager zijn. Jongens komen ook hierin weg met een mooi kostuum en meisjes doen het goed in een jurkje (hierbij hoeft het echt geen lange jurk te zijn). Als sieraad kom je weg met een leuk kinderarmbandje, een ketting voor de wat oudere meisjes of een Baby armbandje. Als ervaren moeder zou ik het hierin vooral eenvoudig houden, want de meeste kinderen staan sowieso al in de belangstelling.

Lees ook:

Welke kleur draag jij het liefst naar een gala?

Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review exemplaar ontvangen.

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics