Selecteer een pagina

De zomervakantie zit er weer op, de kinderen gaan naar school en wij als ouders zijn ook weer aan het werk. We mogen met elkaar terugkijken op een heerlijke zomerperiode. Je zou de vakantie en leuke uitstapjes bijna vergeten nu je eenmaal weer in het ‘gewone’ ritme zit. Maar dat vergeten hoeft natuurlijk niet! Als je net als ik regelmatig de fotocamera pakt en mooie momenten vastlegt, dan is het een kleine moeite om de foto’s in een fotoboek te stoppen. Zo heb je een mooi herinneringsboek om regelmatig in te kijken en herinneringen op te halen. En dat is echt een aanrader.

Eerder schreef ik al een blog over Hoe bewaar je de leukste en mooiste herinneringen?. Een aanrader om even te lezen als je tips nodig hebt.

Fotoboek maken bij hetfotoalbum.nl

Ik ben aan de slag geweest met het maken van een fotoboek. Dit keer bij hetfotoalbum.nl, een voor mij onbekende foto aanbieder. Toch zijn ze al in 2006 begonnen met het aanbieden van fotoboeksoftware. Wat mij meteen opvalt aan de site zijn de snelle levertijden en de aantrekkelijke prijzen. Dat ziet er positief uit. Hoe mijn ervaring is en of het aan te raden is? Dat lees je hierna.

Software van hetfotoalbum.nl

Voordat je aan de slag kunt moet je eerst de software van hetfotoalbum.nl downloaden. Althans daar heb ik voor gekozen. Je kunt ook kiezen om het fotoboek online te maken, via de site zelf. Persoonlijk vind ik via de software veel prettiger werken, alleen al omdat je dan meer mogelijkheden hebt. Via de site is deze software makkelijk te downloaden.

Formaat en pagina indeling van het fotoboek

Ik heb gekozen voor het zelfde formaat fotoboek als ik bij andere aanbieders bestel. Op deze manier kan ik het ook goed vergelijken. Ik kies voor een fotoboek met harde kaft in maat L, afmeting maat 21×28 en op 200 grams zijdeglans papier. Ook kies ik voor een foto omslag, hiervoor betaal je €2,50 extra. Zelf vind ik dat wel de moeite waard, zo worden fotoboeken toch weer wat persoonlijker en aantrekkelijker. Voor de kinderen ook erg handig, want ze zien aan de voorkant meteen van wie het fotoboek is en waar het over gaat.

Het programma biedt verschillende stijlen voor het ontwerpen van een pagina. Er is genoeg keus, van strakke indelingen tot creatieve indelingen. Wel heb ik de optie ‘foto verspreiden over de hele pagina’ gemist. Bij één foto op een pagina kon dat wel, maar bij 2 of meer foto’s kon dat niet. Deze functie mag er van mij meteen in. Ik heb het nu soms opgelost door de foto’s zelf te verspreiden over de gehele pagina. Ook kun je gebruik maken van verschillende soorten achtergronden, hierin vind ik het aanbod wat matig. Maar wellicht ben ik verwend met andere aanbieders. Je kunt ook zelf een eigen foto toevoegen en deze gebruiken als achtergrond. Zeker een pluspunt!

Het programma van hetfotoalbum.nl

Programma werkt wel langzaam. Ik weet niet goed of dat aan mijn laptop ligt of aan het programma zelf. Het programma moet regelmatig laden en zit dan eventjes vast. Dat vind ik niet heel prettig werken. Uiteraard is het programma heel anders dan ik gewend ben, maar is dat niet met alles wat voor je het eerst gebruikt? Omdat het voor mij nieuw is, is het soms echt even wennen en soms ook zoeken naar bepaalde functies. Hoe vaker ik met het fotoboek bezig ben, hoe meer ik vertrouwt raakte met het programma.

Toch zijn er wel opties die ik heb gemist. Zo vind ik het zelf prettig om mijn fotoboeken op mijn manier in te delen, ik kies daarom nooit voor de automatische invulling. Toch zet ik weleens een foto op een plek, waarvan ik later denk ‘Hé, dat moet even anders’. Foto’s ruilen van plaats lukt eigenlijk niet met dit programma. Althans, ik heb deze functie na heel veel zoeken niet kunnen vinden. Ik moet dus de foto verwijderen en weer op de goede plek invoegen. Een beetje omslachtig vind ik dat, het zou makkelijker kunnen. Pagina’s toevoegen gaat wel weer heel makkelijk. En daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt (iets met teveel foto’s in een boek willen stoppen!).

Resultaat en conclusie

Op een maandagavond heb ik het fotoboek besteld en vrijdagmiddag komt het aan. Dus binnen 4 werkdagen heb ik het boek in huis. Op de site lees ik dat de levertijd 5 dagen is, dus heel netjes. Wanneer je kiest voor een fotoboek met ringband of zachte kaft zijn de levertijden wat korter. Het boek zit in een stevige kartonnen verpakking en het fotoboek zit ook nog in bolletjesplastic verpakt. Heel netjes, het fotoboek heeft ook geen beschadigingen. De omslag ziet er goed uit. Wat mij meteen opvalt is dat er geen logo/streepjescode op de kaft staat afgebeeld. Dit vind ik echt een groot pluspunt!

De foto’s zijn prima afgedrukt, eigenlijk precies zoals ik ze in het programma heb gezien. Wel vinden wij het papier wat doffer overkomen dan onze andere fotoboeken. Hierdoor lijken de foto’s soms wat fletser.

Contact met de klantenservice

Tijdens het maken van het fotoboek heb ik ook nog contact met de klantenservice i.v.m. een vraag. Hier hebben ze heel snel op gereageerd. Erg prettig.
Als je geen ervaring hebt met het maken van fotoboeken dan kun je hier zeker goed terecht. Heb je net als ik wat meer ervaring? Ook dan kun je hier goed terecht, want kwaliteit en prijs zijn prima. Wel moet je rekening houden met een programma dat niet heel uitgebreid is en wellicht wat minder gebruikersvriendelijk als je gewend bent.

Voor het 86 pagina’s tellende fotoboek betaal ik €37,10. Daarbij komen nog de verzendkosten van €4,95 en kom ik totaal uit op €42.05. En daar kan je niets van zeggen! Dat is een heel mooi bedrag. Al met al heb je bij hetfotoalbum.nl een prima fotoboek voor een hele mooie prijs! Het fotoboek is hier thuis al weer heel veel doorgebladerd. De moeite waard om met je foto’s aan de slag te gaan.

Ben jij bekend met een fotoboek maken?

 

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen*

 

Geverifieerd door ExactMetrics