Flo Fladdermuis van Ravensburger
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kinderspellen > Flo Fladdermuis van Ravensburger

Flo Fladdermuis van Ravensburger

Indien je gek bent op edelstenen dan is dit spel zeker een must om te hebben. Het is namelijk de bedoeling om zoveel mogelijk edelstenen te verzamelen, maar daar moet je wel wat voor doen. Wie Flo Fladdermuis het beste kan inschatten, wint!

Voorbereidingen van Flo Fladdermuis

Flo Fladdermuis van Ravensburger

– Flo Fladdermuis moet worden voorzien van 3 AA batterijen. Het klepje kun je open maken met een schroevendraaier (veiligheid voorop). Zodra de Batterijen erin zitten kun je checken of Flo het doet, dit doe je door Flo naar beneden te klikken, tot hij vastzit. In onze spelregels staat dat je de vleugels nog in moet klikken en moet vouwen, maar in de gesealde doos bij ons zat Flo al helemaal klaar.
– Het kartonnen schatkistje dien je in elkaar te steken zoals in de beschrijving vermeld staat, dit is erg eenvoudig. Daarna vul je de schatkist met de edelstenen.
– Van de zak (het speelbord) hebben wij de kartonnen drukkertjes eruit gedrukt, deze zijn daarna niet meer nodig en kunnen bij het oud papier of in de knutselbak.
– De speelfiguren mogen in de speciale klipjes geschoven worden.

Flo Fladdermuis

Omdat we al wat grotere kinderen hebben besluiten we gelijk de moeilijke variant te spelen. Op het speelbord zie je verschillende kamers, deze kamers komen overeen met de kleuren van de edelstenen. Zodra je in een van deze kamers terecht komt mag je bepalen hoe vaak je Flo Fladdermuis gaat voeren (één, twee of drie keer). Naar aanleiding van wat je zegt moet je Flo gaan voeren, dit doe je door op Flo zijn tong te klikken. Indien Flo geen humeurige bui krijgt mag je edelstenen pakken. Heb je één keer Flo gevoerd, pak je één edelsteen. Heb je twee keer gevoerd mag je twee edelstenen pakken en bij 3 maal voeren neem je 3 edelstenen. De edelstenen moeten gelijk zijn aan de kleur van de kamer waar je in staat. Mocht je meer edelstenen moeten pakken dan je kunt plaatsen in de rondjes mag je deze resevesteen op de zak leggen (dus niet in een ander kleur vakje).

Flo Fladdermuis van Ravensburger
Er is ook een kamer met wervelwind, als je hierop komt mag je je speelfiguur naar een willekeurig gekozen kamer verplaatsen. Tevens zijn er 2 schatkamers waar je één edelsteen naar keuze kunt pakken en als laatste is er nog een kamer met een dief erin. Zodra je in deze kamer terecht komt mag je een edelsteen van een andere speler stelen, heeft geen enkele speler de kleur edelsteen die jij zoekt dan mag je ook een edelsteen pakken uit de schatkist.

Zodra de zak vol is met de kleuren edelstenen heb je gewonnen!

Onze mening over Flo Fladdermuis

Het spelletje duurt ongeveer een kwartier tot een half uur, maar kan uitlopen. Afhankelijk hoe de spelers elkaar tegenwerken. Zowel de kinderen (6 t/m 12 jaar) als wij ouders vinden het spel echt heel erg leuk om te spelen. Weer eens iets anders dan de spellen die in de kast staan. Het spel kan gespeeld worden met het maximum van 4 spelers.

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics