Thuisleven.com > Dagje Uit & Vakantie > Fjällraven, van outdoor naar online.

Fjällraven, van outdoor naar online.

Fjällraven is het bekende outdoormerk dat de natuur een warm hart toedraagt. Inmiddels is het merk ook online volop te vinden, maar de natuur blijft het belangrijkste aspect.

Van outdoor naar online.

Het is 1978 als de eerste Kånken het levenslicht ziet. Dit is de benaming van de meest populaire rugzak van het Zweedse merk dat tot op de dag van vandaag hoge ogen gooit bij de schoolgaande jeugd. Voor het tot stand komen daarvan moeten we terug in de tijd.

Die tent leidde tot het outdoormerk Fjällraven.

Åke Nordin was al jarenlang fanatiek outdoorsporter. In de jaren vijftig van de vorige eeuw was hij veelvuldig in de Zweedse bossen te vinden. Omdat hij geen goede rugzak kon vinden, maakte hij er zelf maar een. En niet alleen een rugzak, ook een tent en outdoorkleding. Die eerste rugzak leidde tot de uiteindelijke ontwikkeling van de Kånken. Die eerste tent tot de oprichting van het outdoormerk Fjällraven.

Het was een tijd dat online shoppen nog niet bestond, maar inmiddels is ook de Fjällraven online verkrijgbaar. In al die jaren, van de eerste producten tot aan 2020, heeft het merk flink aan de weg getimmerd en is het niet meer weg te denken uit de wereld van de tassen en kleding.

Fjällraven steunt projecten voor natuurbehoud.

Het bekende vosje dat het logo siert kennen de meeste mensen wel. Het verhaal erachter misschien niet. Het gaat hier om de poolvos die halverwege de vorige eeuw met uitsterven werd bedreigd. Dat ging Nordin aan het hart en met de opbrengst van zijn bedrijf ondersteunde hij projecten om de arctic vos te behouden. Dat is gelukt.

Inmiddels steunt het merk Fjällraven nog altijd projecten voor het behoud van de natuur, wereldwijd. Vooral de opbrengst van de rugzakken doet een flinke duit in het zakje. Wie outdoor wil sporten, wil graag dat de natuur blijft zoals deze is. Door voor Fjällraven te kiezen sla je dan twee vliegen in één klap. Mits je op de paden blijft natuurlijk.

Lees ook:

Ben jij al bekend met de artikelen van Fjällraven?

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

9 reacties