Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Reizen / onderweg > Fjällraven, van outdoor naar online

Fjällraven, van outdoor naar online

Fjällraven is het bekende outdoormerk dat de natuur een warm hart toedraagt. Inmiddels is het merk ook online volop te vinden, maar de natuur blijft het belangrijkste aspect.

Van outdoor naar online

Het is 1978 als de eerste Kånken het levenslicht ziet. Dit is de benaming van de meest populaire rugzak van het Zweedse merk dat tot op de dag van vandaag hoge ogen gooit bij de schoolgaande jeugd. Voor het tot stand komen daarvan moeten we terug in de tijd.

Die tent leidde tot het outdoormerk Fjällraven

Åke Nordin was al jarenlang fanatiek outdoorsporter. In de jaren vijftig van de vorige eeuw was hij veelvuldig in de Zweedse bossen te vinden. Omdat hij geen goede rugzak kon vinden, maakte hij er zelf maar een. En niet alleen een rugzak, ook een tent en outdoorkleding. Die eerste rugzak leidde tot de uiteindelijke ontwikkeling van de Kånken. Die eerste tent tot de oprichting van het outdoormerk Fjällraven.

Het was een tijd dat online shoppen nog niet bestond, maar inmiddels is ook de Fjällraven online verkrijgbaar. In al die jaren, van de eerste producten tot aan 2020, heeft het merk flink aan de weg getimmerd en is het niet meer weg te denken uit de wereld van de tassen en kleding.

Fjällraven steunt projecten voor natuurbehoud

Het bekende vosje dat het logo siert kennen de meeste mensen wel. Het verhaal erachter misschien niet. Het gaat hier om de poolvos die halverwege de vorige eeuw met uitsterven werd bedreigd. Dat ging Nordin aan het hart en met de opbrengst van zijn bedrijf ondersteunde hij projecten om de arctic vos te behouden. Dat is gelukt.

Inmiddels steunt het merk Fjällraven nog altijd projecten voor het behoud van de natuur, wereldwijd. Vooral de opbrengst van de rugzakken doet een flinke duit in het zakje. Wie outdoor wil sporten, wil graag dat de natuur blijft zoals deze is. Door voor Fjällraven te kiezen sla je dan twee vliegen in één klap. Mits je op de paden blijft natuurlijk.

Lees ook:

Ben jij al bekend met de artikelen van Fjällraven?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics