Thuisleven.com
Escape Room: The Game - Escape Your House
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Breinbrekers > Escape Your House – Weet jij te ontsnappen in huis? (met spelregels)

Escape Your House – Weet jij te ontsnappen in huis? (met spelregels)

Escape rooms en spellen zijn het (nieuwe) vermaak als het aankomt op spellen. In de laatste maanden hebben we dan ook aardig wat Escape spellen de revue zien passeren. Wat we nog niet eerder zagen is een spel waarbij je je eigen huis omtovert tot een Escape room. Identity Games brengt met het spel “Escape Your House” daar verandering in. “Zit je er klaar voor?” is dan ook een vraag die op dit spel niet van toepassing is. Je zult namelijk aan de slag moeten in het hele huis. Hoe dat precies werkt leg ik je graag uit in dit artikel en natuurlijk deel ik mijn visie op het spel.

Escape Your House het spel

Het ‘Super Stiekeme Spionnen Team’ (SSST) is een geheime organisatie die de wereld beschermt tegen gevaren. Eén van de belangrijkste eigenschappen van spionnen is dat ze niet opvallen. En wat valt er nou minder op dan een lieve, onschuldige familie of een groepje enthousiaste vrienden? Precies daarom is het SSST op zoek naar jullie! Ga de uitdaging aan in 6 spannende missies! Bij elke missie heb je 15 minuten om uit je huis te ontsnappen. Werk samen om de puzzels op te lossen die in het hele huis zijn achtergelaten, zodat jullie uiteindelijk de ‘Meestersleutel’ voor het ‘Super Slot’ kunnen vinden! Worden jullie het nieuwe Spy Team waar het Super Stiekeme Spionnen Team naar op zoek is?

Spelregels

Escape Your House wordt niet aan tafel gespeeld, maar in verschillende ruimtes van je eigen huis of eventuele andere locaties, zoals een vakantiehuisje, kantoor, school, etc.

Voor je het spel gaat spelen dien je een deur te kiezen waaruit je gaat ontsnappen, daarnaast moeten alle ruimtes een nummer hebben. Heb je een lange kamer dan kun je ook de ruimte opsplitsen in bijvoorbeeld een woonkamer (kamer 3) en eetkamer (kamer 4).

Hebben alle ruimtes waar je wilt gaan spelen een nummer dan kun je nu een van de missies pakken en de ruimtes voorbereiden. De ruimte voorbereiden doe je doormiddel van wat er op de missiekaarten staan. Zo moet je bij missie 1 in ruimte 3 de kaarten 3, 17, 33 en 46 plaatsen. De puzzelkaarten en antwoordkaarten worden in de ruimte geplaatst. De deurhangers aan de deurklink (of als dat niet kan op een puzzelkaart) en het Super Slot wordt geplaatst.

De jongste speler neemt de timer uit het Super Slot en het spel kan beginnen. Elke spel bevat 6 unieke missies van elk 15 minuten. Lukt het jullie om binnen de 15 minuten de deur te openen?

Wat vinden wij ervan?

Escape Room: The Game - Escape Your House

Terwijl de kinderen verplicht hun kamers aan het opruimen waren, heb ik het overgrote gedeelte van het huis omgebouwd tot een Escape Huis. Ruimte 1 is de gang en daar zit ook gelijk de voordeur waaruit we moeten ontsnappen. De woon- en eetkamer zijn bij ons een geheel, nou zou ik dat gesplitst kunnen hebben maar met zo’n groot huis als wij vond ik het leuker om deze als een geheel in te zetten en dan het washok te nemen voor een andere ruimte.

Dat bleek een schot in de roos want met 4 tieners is huis is het speurwerk naar opdrachten zo gedaan. De opdrachten op de kaarten wisselen sterk. De een is makkelijk te maken terwijl de ander veel tijd opslokt. Ook hier mag ik mij dankbaar prijzen met een groot gezin want met zoveel mensen is er altijd wel iemand die de inzichten heeft. En ondanks dat 1,5 uur best lang is vliegt de tijd ineens voorbij met 6 keer een kwartier. Dat maakt het spannend en uitdagend.

Bij enkele opdrachten heb je een pen, schaar of iets anders nodig. Dat weet je van te voren niet en dus moet je dat ook binnen de tijd zien te regelen.

Als ik de kinderen na afloop vraag hoe ze het spel hebben ervaren krijg ik als antwoord dat het heel erg leuk is. Ze vinden het vooral leuk om in huis actief bezig te zijn. Zo krijgen ze ook wat beweging. Bij een volgend spel zouden ze het leuk vinden om de kaarten iets meer verstopt te zien zodat het nog wat spannender wordt. Nu zagen ze de kaarten namelijk snel liggen en was het zo gepakt. Maar ik denk dat dat een beetje aftasten is wat wel en niet fijn is.

Al met al is het een spel dat een groot succes is hier in huis en we snappen wel dat dit genomineerd is tot winnaar van Speelgoed van het Jaar.

Informatie

Escape Your House – spy team
Leeftijd: 8+ jaar
Spelers: 3 – 6 spelers
Speelduur: 6 x 15 minuten
Inhoud doos: Super Slot, Meestersleutel, Timer, 78 puzzelkaarten, 55 antwoordkaarten, 6 deurhangers, 3 missiekaarten en een score- & ruimte-indelingskaart.
Zelf nodig: je eigen huis of eventuele andere locaties, zoals een kantoor, kantoor, school, etc en 2 x 1,5V AG13 (LR44) alkalinebatterijen.

Speelgoed van het Jaar 2021

Escape Your House – spy team is genomineerd tot winnaar van Speelgoed van het Jaar in de categorie familiespel.

Nu is het jouw beurt. Per categorie zijn er 3 nominaties en op 1 nominaties mag jij je stem uitbrengen. Het artikel met de meeste stemmen, wint de Gouden Publieksprijs. Alle Publieksprijzen worden op 2 november bekendgemaakt.

Los je na het stemmen de rebus op en laat je je gegevens achter, dán maak je kans op 1 van de 50 winnende artikelen die je zelf kiest. Tevens worden er een aantal superprijzen verloot, zoals BOL.com waardebonnen, Intertoys en ToyChamp coupons, alle artikelen uit een bepaalde categorie en 2 kaarten voor het Nederlandse Speelgoed Gala met overnachting, op 2 november 2021.

Stemmen zonder de rebus op te lossen, kan ook. Lees de informatie, bekijk de video’s per artikel.

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

20 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics