Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Werk > Een boekhouder, wat moet dat wel niet kosten?

Een boekhouder, wat moet dat wel niet kosten?

Gelukkig maar dat ik overal een beetje verstand van heb. Het is als je ondernemer bent, of wilt worden, enorm handig als je van alles wat weet. Miranda en ik hebben de taken die om Thuisleven heen hangen weten te scheiden. Omdat ik een blauwe maandag bij een boekhouder heb gewerkt zou ik de boekhouding op mij nemen. Ik had beter naar mijn oma moeten luisteren. Ze zei altijd al: “Schoenmaker blijf bij je leest”!

Over het samenwerken en scheiden van taken

Het samenwerken bevalt ons goed. Ieder doet zijn ding en komt zijn eigen gemaakte afspraken na. Of dat nu met opdrachtgevers is of met winnaars van de week, dat is om het even. Zo plaatst Miranda berichten op Instagram en beheer ik de Thuisleven Facebookpagina en onze groep. Wanneer één van ons dreigt om overstelpt te worden met werk, dan is er een kort hulplijntje. Dan springt de ander bij. Lang leve de gespreide schoolvakanties trouwens.
Al vanaf het begin zou ik de boekhouding op mij nemen. Miranda heeft er weinig kaas van gegeten, haar eigen woorden. En ik heb een half jaar bij een boekhouder gewerkt. Ik maakte daar de jaarrekeningen van kleine ondernemingen op, dus dat moest goed komen. En samen letten we goed op de kosten, want de tijd van hobby is voorbij.

De boekhouding van Thuisleven

We hebben een zakelijke rekening geopend en de boekhouding is vrij eenvoudig. Tenminste als je alles goed bijhoud. Ik vul alles zo snel en accuraat mogelijk in op een spreadsheet. Verspreid door het huis en in mijn computer liggen hoopjes bonnetjes. Meestal van tankbeurten bij evenementen en postzegels voor het versturen van de prijzen.
Dan maak ik per ongeluk te weinig geld over naar de Belastingdienst en hebben we prompt een boete van 50 euro op de mat liggen. En we hebben een opdrachtgever uit het buitenland, wat leuk. Tot ik de kwartaalaangifte wil doen en volgens de Belastingdienst het formulier ‘Opgaaf Intracommunautaire Prestaties‘ in moet dienen. Wacht eens even, Schoenmaker houd je bij je leest.

Een boekhouder, wat kost dat wel niet?

Tja, we houden de kosten van Thuisleven nauwlettend in de gaten, maar zullen nu toch een greep in de buidel moeten doen. De boekhouding groeit ons boven de pet. En een goede boekhouder verdient zichzelf terug toch? Maar waar hebben we het eigenlijk over? Wat moet een (goede) boekhouder kosten?
Ik klop bij mijn oude werkgever aan. Hij kan er de humor wel van in zien en biedt ons een nieuwe klanten korting aan. Gelukkig kan ik een gedeelte van de boekhouding wel zelf blijven doen. Alleen het opmaken van de jaarrekening willen we graag uitbesteden. Dan controleert de boekhouder onze BTW-afdrachten en blijkt er een enorme suppletie in te zitten. Kortom, het klopt van geen kanten. Even voor de duidelijkheid, ik ben toentertijd niet ontslagen hoor!

Lees ook:

Heb jij een boekhouder in dienst?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics