Thuisleven.com
drone repareren
Thuisleven.com > Entertainment > Gadgets > Drone kapot; repareren maar!

Drone kapot; repareren maar!

Het verwondert nog steeds het geluid, het hoge gezoem van een drone. Snel om je heen kijken. Waar hangt de drone? Niet zo handig als ik op de fiets zit, dus eerst even afstappen.

Filmen met een drone

Een drone wordt in onze regio vaker ingezet om mooie plaatjes te schieten. Er is een site die mijn geboortedorp helemaal in kaart heeft gebracht met gebruik van een drone. De mooiste filmpjes van de polders worden vertoond, helemaal van het veranderen der seizoenen. Ik kan niet wachten tot de vrieskoude aanbreekt en er films van de schaatsers worden gemaakt en geplaatst.
Ook bij de Open Dag van de Brandweer werd een drone gebruikt om de grote schare bezoekers in beeld te brengen. Tot de verbinding met het beeldscherm wegviel en er vluchtig wat mensen heen- en weer renden.

Drone kapot, wat nu?

Reparaties voor je drone kan je als je handig bent, in eerste instantie zelf uitvoeren. Geheel afhankelijk wat er aan je drone mankeert natuurlijk. En dat kan van alles zijn. Van valschade tot elektronische malaise. Menig hobby drone vlieger heeft reserve onderdelen bij zich en heeft zich verdiept in zijn eigen apparaat.
Mocht je er zelf niet uitkomen, dan kan je contact opnemen met de fabrikant van je drone. Deze zal je drone innemen voor reparatie of je verwijzen een Drone Reparatie Service. In beide gevallen ben je je drone weg even kwijt. Omdat voorkomen beter is dan genezen volgen hier wat handige onderhoudstips voor je drone.

Onderhoudstips voor je drone

Lees voor gebruik je gebruiksaanwijzing, ook hierin zal je relevante tips voor onderhoud vinden. Controleer voor gebruik of de omstandigheden gunstig zijn. Niet alleen met betrekking tot het weer, maar ook om gps-falen te voorkomen. Na ieder gebruik schoonmaken en drogen van de drone verlengt de levensduur van je apparaat aanzienlijk. Er bestaan speciale opbergtassen en -koffers voor drones. Hiermee kan je je drone goed vervoeren en is je drone beschermt tijdens transport. Om vocht geen kans te geven, kan je wat silica droogzakjes bij je drone bewaren. Niet weggooien dus als je ze tegen komt in een andere verpakking.
Je accu kan je het best half opgeladen bewaren in een afgesloten bak. Het langzaam opladen van een accu verhoogt de duurzaamheid. Rouleer ook met je accu’s, nummer ze desnoods. En voorkom grote temperatuur wisselingen van opslag naar daadwerkelijk buiten vliegen.

Lees ook:

Zie jij ze wel eens vliegen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics