Thuisleven.com
Stukadoor
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Door stucwerk gladde muren

Door stucwerk gladde muren

Ruim één jaar geleden hadden wij een huis op het oog. Echter had de woning wel wat onderhoud nodig en wisten we al meteen dat de badkamer vervangen moest worden. Aangezien daar de stukadoor voor moest komen hebben we meteen ook maar een offerte laten maken voor de gang, de plafonds, slaapkamers, de hal en een keukenmuur. En daar zijn we achteraf maar heel blij mee. In dit artikel leg ik je graag uit waarom we daar zo blij mee zijn en geef ik je nog wat tips.

Stucwerk uit handen geven

Gang voordat we gaan stucen

Zelf een muur stucen hoe moeilijk kan het zijn? Als je geen ervaring hebt en je wilt gladde muren dan is dat een uitdaging op zich. Zelfs de ervaren klussers die bij ons de badkamer kwamen doen, waarschuwden ons al toen ze onze plannen hoorden. Na enig beraad en een kosten-baten analyse hebben we dan ook besloten het stucwerk uit handen te geven. De beste investering tijdens de verhuizing. Het werk wat die man heeft verzet zouden wij namelijk nooit in dat tijdsbestek voor elkaar hebben gekregen. En het resultaat: ik denk niet eens dat we ons stucwerk met dat van hem mogen vergelijken.

Wat kost stucen (+ bespaartip)

Zelf aan de slag met voorstrijken

Stucwerk kan behoorlijk oplopen in kosten. Zo ben je al snel 5 tot 25 euro kwijt per vierkante meter. Dat prijsverschil heeft te maken het het soort stucwerk (gladde muren, sierpleister, spacwerk, etc.), het oppervlak (een lange muur is makkelijker gedaan dan een kleine wand waar een raam in zit) en de stukadoor zelf (de een vraagt zich meer dan de ander, en een ervaren stukadoor is over het algemeen duurder zijn dan een beginneling).

Omdat Tom en ik beiden geen linkerhanden hebben, hebben we de stukadoor dan ook al bij de offerte gevraagd hoe we zouden kunnen besparen. De man was meteen enthousiast en vertelde hem dat al het tijdrovend werk wat hij niet hoefde te doen, hij in mindering zou brengen op de factuur. Onder tijdrovend werk verstond hij: plinten demonteren, stopcontacten demonteren, voorstrijken (voorstrijk koop je bij een goede verfwinkel), stuclopers neerleggen en alles bij afloop zouden opruimen en poetsen. Inclusief het monteren van de plinten en stopcontacten. Dat klonk voor ons als muziek in de oren en heeft ons een paar duizend euro bespaard op de rekening. Hebben of niet!

Mijn tips

Links het gedeelte waar we stuclopers hebben gebruikt, rechts zonder stuclopers

Wil je graag de muren of plafonds gestuukt hebben dan deel ik nog graag onderstaande tips met je:

  • Beste resultaat
    Bedenk goed wat je met de muren wilt doen en overleg dit met de stukadoor. Hij/zij kan je dan informeren met de beste opties.
  • Rommel
    Een stukadoor maakt heel veel troep en rommel. Bedek dan ook wat je bedekken kunt en zet eventuele kleine spullen in een afgesloten ruimte. Dat kost even wat moeite met verslepen, maar scheelt je enorm veel poetswerk achteraf.
  • Overleg
    Vind je de offerte iets te duur, overleg dan naar de mogelijkheden. Misschien kun je hem of haar iets uit handen nemen en zo besparen.

Heb jij ervaring met een stukadoor in huis?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics