Thuisleven.com
Dit zijn de leukste regelzaken voor de bevalling.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Zwangerschap & Baby > Dit zijn de leukste regelzaken voor de bevalling

Dit zijn de leukste regelzaken voor de bevalling

Is er een kindje op komst? Dat is prachtig! Natuurlijk bereid je je alvast zo goed mogelijk voor op de geboorte en de eerste periode met je baby. Voor de bevalling kun je al een heleboel doen. Wat zijn nu de leukste regelzaken voor de bevalling om je mee bezig te houden? Lees gauw verder.

Babynaam

Het is heel bijzonder: een naam bedenken voor je kindje. Neem hier dan ook zeker de tijd voor. Het kan zo zijn dat je de naam direct in je hoofd hebt, en er niet meer over na hoeft te denken. Maar het is ook helemaal prima om eerst inspiratie op te doen en langzaam maar zeker de naam vast te stellen. Welk type naam wil je aan je kindje geven? Je wensen kunnen heel specifiek zijn: luister hier vooral naar. Misschien wil je wel een bepaalde letter in de naam hebben – zo vinden veel mensen een naam die eindigt op ‘A’ fraai. Of denk aan genderneutrale namen, die vaak stoer klinken. Dit sluit mooi aan op de moderne tijd, net zoals de keuze voor een internationale naam. Genoeg om over na te denken in ieder geval.

Zwangerschap aankondigen

Het is gebruikelijk om na drie maanden de zwangerschap aan te kondigen aan je naasten. Eerder of later mag natuurlijk ook, het is maar net wat je fijn vindt. Maak er in ieder geval een mooi moment van: je kunt bijvoorbeeld je ouders er enorm mee verrassen. Vertel het gewoon zo, schrijf een kaartje of geef een cadeau met een subtiele hint, er zijn veel manieren om het grote nieuws te delen. Dit is al gauw een memorabel moment – misschien kun je er zelfs aan denken om het (stiekem en onopvallend!) te filmen.

Feestje geven vooraf

Het is leuk om voor de geboorte van je kindje een feestje te houden! Denk aan een babyshower of een gender reveal party: dit is steeds gebruikelijker om te doen. En dat is niet gek, want de komst van je kleintje is immers reden genoeg voor een feestje. Dat niet alleen, het is ook meteen het uitgelezen moment om bijvoorbeeld meiden namen alvast aan te kondigen, mocht je dit niet langer geheim willen houden. Al kun je de naam natuurlijk ook bewaren tot de geboorte – het is helemaal aan jou om dit te bepalen. Of misschien weet je de naam nog niet. Dan is het tijdens het feestje juist gezellig om te sparren over de naam, samen met je naasten. Het kan zomaar zo zijn dat de perfecte naam naar voren komt. Verder is het wel leuk om tijdens het feest iets bekend te maken, denk aan het geslacht van je kindje.

Babykamer inrichten

Je wilt je kindje natuurlijk een mooie kamer geven. Het is heerlijk om de babykamer in te richten! Doe dit het liefst helemaal naar wens, met fraaie meubels en een gezellige aankleding. Zo voelen zowel jij als je kindje je straks helemaal thuis in het kamertje.

Babyspullen kopen

Houd je tot slot bezig met het kopen van de eerste spulletjes voor je kindje. Denk aan de spullen voor in de babykamer, zoals een bedje, commode en aankleedkussen. Het is slim om alvast lekker veel luiers in te slaan: die heb je straks zeker nodig. Ga ook op zoek naar kleertjes voor je baby, die passen bij het seizoen waarin je kindje wordt geboren. Speelgoed, een slabbetje en een trappelzak, haal in huis wat er nodig is. Hier zijn speciale lijstjes voor te vinden, waarop alle benodigdheden bij elkaar staan.

Hoewel er serieuze regelzaken zijn voor de geboorte van je kindje, is er ook genoeg leuks om je mee bezig te houden. Probeer lekker te genieten van deze bijzondere tijd: je maakt deze periode niet vaak mee. 

Lees ook:

Wat vond jij leuk om te regelen?

Afbeelding van StockSnap via Pixabay
#ad

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics