Selecteer een pagina

Chantal~ Een dagje uit plannen kan soms lastig zijn aangezien iedereen wel iets anders wil doen of omdat je bepaalde activiteiten al vaker gedaan hebt. Iets nieuws zoeken wat iedereen leuk vindt is dan een hele uitdaging. Vandaag wil ik dan ook een hele leuk, origineel maar vooral ook spannend dagje uit met je delen. In het Brabantse Boxtel ligt het Oertijdmuseum, wat helaas nog lang niet iedereen kent. En dat is jammer want je kunt er namelijk zoveel beleven en dat voor heel weinig geld, maar daar kom ik straks op terug.

Het Oertijdmuseum

Het museum werd in 1999 geopend en in 2007 werd er een grote dinosaurushal bijgebouwd en werd de Oertijdtuin uitgebreid. Vooral deze tuin, die een grootte heeft van 2 hectare is een echte aanrader. In deze bijzondere tuin vind je van alles, van “levende fossielen” tot bijzondere bomen en planten. Vooral deze “levende dino’s” zijn erg stoer om te zien en het is dan vooral grappig dat het om het even is wie er enthousiaster is.. de kinderen of toch de vaders, ooms of opa’s 😉 Daarnaast is er voor de kinderen ruimte genoeg om te spelen in verschillende speeltuintjes en kunnen ze zich even nuttig maken als echte archeoloog door verschillende dinosaurussen op te graven.

Mijn neefje en nichtje vonden dit sowieso heel erg leuk om te doen en hebben zich dan ook uren vermaakt bij het museum. Voor de mensen die graag een souvenir mee naar huis willen nemen is er een kleine winkel waar je fossielen, mineralen en dinosaurustanden vindt. Voor de mensen die meer van de sieraden zijn, die verkopen ze ook volop net zoals boeken en knuffeldieren voor de kleintjes.

Dino Hunter Boxtel

Maar nu komt het.. In Boxtel zijn er dino’s ontsnapt, ga jij ze vinden? Dino Hunter Boxtel is een zogeheten “argmented reality-app”. Met deze app kun je de dino’s die ontsnapt zijn opsporen en vangen. In Boxtel is een speciale route en langs deze route hebben ze allerlei borden geplaatst. Zodra je de ontsnapte dino’s vangt worden ze meteen opgeslagen in Dinopedia. Daar vindt je dan leuke feitjes en weetjes over de dino’s die je gevangen hebt. Het leuke van deze bijzondere wezens is dat ze heel graag met je kinderen op de foto gaan. En natuurlijk wil je kind deze stoere foto’s delen met alle vriendjes, of met opa en oma. Via de Dino Gallerie in de app kun je de foto’s delen op Social Media, als je dat dus wilt.

Informatie:

Zoals ik al eerder zei is dit een dagje uit die niet veel kost en t/m 2 april 2018 is het zelfs nog eens extra voordelig. De normale entreeprijzen van het museum zijn als volgt:

  • Kinderen (3 t/m 11 jaar) € 7,00
  • Volwassenen € 10,00

Voor degene die bij Albert Heijn de Dagje Uit zegels gespaard heeft, daarmee krijg je per volle spaarkaart het tweede kaartje helemaal gratis en deze kun je tot en met 28 januari 2018 online boeken. Daarna kun je ze tot en met 2 april 2018 inleveren bij het dagje uit van je keuze. Geen paniek als je ze niet gespaard hebt want er is vast wel iemand van je familie, vrienden of kennissen die ze toevallig wel heeft gespaard. En zo niet dan is er nog steeds geen reden tot paniek want je kunt dan nog altijd een oproepje plaatsen bij de koop/verkoop-groepen in je regio op Facebook of iets dergelijks. Meer informatie over deze spaaractie vind je op de website van ah uitjes. En om te zien welke uitjes bij jou in de buurt deelnemen kun je een kijkje nemen bij dit overzicht van uitjes.

Oertijdmuseum, Natuur- & Milieu Educatiecentrum en Bezoekerscentrum De Groene Poort (stg. Ammonietenhoeve)
Bosscheweg 80 | 5283 WB Boxtel

Lees ook:

En op LifestyleMommy’s: Oertijdmuseum, een spannend dagje uit!

Ga jij wel eens naar een museum?

Geverifieerd door ExactMetrics