Thuisleven.com
Deze decoratietips maken het verschil in de woonkamer.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonaccessoires > Deze decoratietips maken het verschil in de woonkamer

Deze decoratietips maken het verschil in de woonkamer

Het assortiment aan decoratie om de woonkamer aan te kleden, is enorm uitgebreid. In de interieurwinkel heb je de keuze tussen kleurrijke kaarsenhouders, strakke fotolijsten, vazen in verschillende leuke vormen, en noem maar op. Maar welke elementen pik je er dan uit zodat ze écht het verschil maken tussen een sobere en een sfeevolle woonkamer? Volgende tips helpen je alvast op weg. 

1. Statement muur 

Kies één muur van de ruimte die je net iets minder subtiel zal aankleden dan de overige muren. Dit kan aan de hand van opvallende kunstwerken, persoonlijke fotocollages, kleurrijke muurschilderingen of één groot item dat bijna de volledige muur opvult. Hoe dan ook, zullen bij binnenkomst al de ogen meteen naar die kant gericht zijn, wat meteen een interessant gespreksonderwerp vormt. 

2. Spiegels 

Een zeer fijne, maar wel eerder kleine woonkamer om te decoreren? Die vul je op met één of meerdere spiegels in verschillende vormen en formaten. Overdrijf hier natuurlijk niet in, want dan wordt de gehele uitstraling nogal chaotisch. Maar de juiste hoeveelheid spiegels, geplaatst op strategische plekken, zullen een illusie van ruimte creëren doordat ze licht weerkaatsen. Bovendien vormen ze een hip accent in je interieur. 

3. Unieke vloerkleden 

Een tafel met stoelen, geplaatst op koude tegels, kan sober ogen. Kies er daarom voor om dit deel van de woonkamer aan te vullen met een vloerkleed. En niet zomaar één…ga voor een tapijt dat opvalt. Dit kan zijn door de grootte, de kleur of de vorm. Van roze, geel of blauw tot tijger- of zebraprint, zolang het je interieur maar levendiger maakt. 

4. Opbergmanden 

Als er nu iets is wat niet zal bijdragen aan een sfeervolle woonkamer, dan is het wel rondslingerende rommel. Vergeet daarom zeker niet om enkele opbergmanden aan te schaffen waarin je verschillende zaken kan opbergen. Van het speelgoed van de kids, tot knusse fleece dekentjes of enkele interessante tijdschriften…Ze zorgen steeds voor een opgeruimde leefruimte en een extra touch in het interieur. 

5. Boekenplanken 

Kies je niet voor een statement muur? Denk er dan aan om de wanden toch wat op te vullen met decoratie. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van boekenplanken. Die kunnen dan dienen om je boekencollectie op uit te stallen, maar dat hoeft niet. Je kan ze ook opvullen met andere decoratieve elementen zoals kaarsen of bloemen. Hang een industriële hanglamp in de buurt, zodat ze extra in het oog springen door de juiste verlichting. 

Lees ook:

Welke decoratietips neem jij ter harte?

Foto: Robuustetafels
#ad

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics