Thuisleven.com
voordelen elektrische raamdecoratie
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Ramen > De voordelen van elektrische raamdecoratie

De voordelen van elektrische raamdecoratie

Op een mooie zomerdag fiets ik naar het winkelcentrum in de buurt. Op een gegeven moment kom ik langs een kantoorpand waar tegelijkertijd op alle verdiepingen de elektrische rolgordijnen zakken. Wat een uitkomst voor de medewerkers. Ik kan mij, als oud- beveiligingsbeambte, zo indenken dat dit vele voordelen biedt. Nooit meer tijdens een sluitronde in alle kantoorruimten te hoeven checken op niet opgehaalde zonwering. En ook voor particulieren zie ik zeer geschikte toepassingen.

Elektrische raamdecoratie

De tijd van het in je pyjama in de voortuin bedienen van de bandopwinder om het zonnescherm te laten zakken ligt bijna achter ons. De vernieuwende technologieën schieten als paddenstoelen uit de grond. De elektrische raamdecoratie past binnen het uitgebreide scala van de Smart Home toepassingen. Dit geeft een ultiem gevoel van rust en comfort en is binnen bereik voor Jan en alleman. De bediening van de elektrische raamdecoratie kan met een applicatie op je telefoon of tablet, met je stem of ter plaatse met een afstandsbediening of wandschakelaar.

Elektrische rolgordijnen

Het elektrische rolgordijn wint aan populariteit. De stof wikkelt zich, aangedreven door een motor, geruisloos om een buis. De draadloze motor zit opgeborgen in de oprolbuis, volledig uit het zicht. Dit systeem neemt weinig ruimte in en het geheel heeft een elegante uitstraling. De stof van het rolgordijn kan desgewenst verduisterend of (deels) transparant zijn. Het raam kan volledig afgesloten of juist geopend worden en er zijn als vanzelfsprekend allerlei tussenposities. De elektrische rolgordijnen zijn uitermate geschikt voor het gebruik bij grotere oppervlakten.

Vele voordelen van elektrische raamdecoratie

Door het plaatsen van elektrische raamdecoratie staat het trekkoord buiten spel. Dat trekkoord was toch altijd een punt van zorg voor de ouders van jonge kinderen. En praktisch gezien raakt deze nu niet meer in de knoop. Ook biedt het gebruik van de elektrische bediening een oplossing op maat. Ook bij moeilijk bereikbare ramen. En of het je nu voornamelijk om de privacy of juist om de zonwering gaat. Op ieder willekeurig moment van de dag, waar je ook bent, kun je dit inregelen. Zo kom je bij thuiskomst nooit meer voor de nare verrassing van een oververhit huis te staan. Ook zet je in vakantietijd het inbrekerstuig op het verkeerde been door je aanwezigheid te veinzen. Samen met het gebruik van slimme verlichting en een alarmsysteem heb je een totaal pakket van huisautomatisering in huis.

Lees ook:

Hoe bedien jij je rolgordijn het liefst?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wij hebben een elektrisch bedienbaar zonnescherm in de serre, omdat het dak van licht doorlatend kunststof is. Binnen bedienbaar.
    Is onze beste koop ooit.
    Mijn rolgordijnen binnen bedien ik met de hand, maar wie weet……

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics